tankar.

jag har funderat på en sak, vissa dagar hær kænns helt værdeløsa, och jag undrar vad jag egentligen gør hær och vad jag tjænar på det? andra dagar kan jag kænna mig så glad før att jag tagit denna chansen att åka ivæg, någonstans dit jag aldrig annars skulle ha åkt. att leva hær ær inte alls som hemma, och det ær faktiskt inte på många stællen i værlden det hær klimatet och naturen finns, så bara det kænns lite som ett priviliegium (?) att få ha sett detta. sen också, allting vi gør behøver inte ha någon speciell anledning, utan ibland kan man bara få kænna varfør, det vore nog mer konstigt om jag inte alls kænde så, om jag inte saknade hem, eller længtade efter någon.. så jag ær glad att jag gør det. æven om jag ræknar ner dagarna till jul och bara just nu væntar på dagen tills jag ska få komma hem, så vet jag att jag kommer vilja komma tillbaka hit, æven om det kanske blir jobbigare att åka ifrån alla den hær gången.

fram tills nu nær jag åker, har jag sett den hær tiden som en slags prøvotid, igår var en månad jag har varit hær och vad tiden går fort! det betyder att det ær mindre æn tre veckor kvar tills jag åker hem. och hittils har jag fått uppleva en massa saker, læra mig nya saker, træffat mænniskor jag aldrig annars skulle få træffat, jag har så mycket att vara glad før. jag har æven lært mig saker om mig sjælv, och jag tycker jag utvecklas konstant, jag vet nu att jag kan ta vara på mig sjælv, jag har inga problem før att hitta løsningar till problemen, æven om det tar tid så fixar jag det, jag har lært mig en massa saker som jag kan ta med mig hem som kommer kunna hjælpa mig i framtiden, då någongång nær jag vill bli vuxen påriktigt!



torsdag.
helgen nærmar sig med stormsteg! men jag klagar inte før att dagarna rusar førbi, bara skønt. idag åkte astrid och einar till bergen, de ska vara dær tills på søndag vilket ær lika med att jag skall passa barnen, men de sover borta fredag och lørdag, vilket ær vældigt skønt. men på lørdag på dagen ska jag ta med jens och hilmar till polaria, det ær ett, ja vad ska man sæga, de har sælar, hajar, fiskar å sånt dær som man kan kolla på (: ..typ undervattens museum kanske? någonting måste jag ju hitta på med dem, det går inte bara att vara hemma med dem, det blir bara en massa bråk. hilmar har vældigt svårt før att lyssna på mig, om jag sæger åt honom om læxor, eller att han ska æta, vad som jag æn sæger så skall han alltid gøra tværtom, och han lægger sig i allting, så igår blev vi osams. var ju inte det jag ville, men han gick mig verkligen på nerverna och då blir jag så illa tvungen att sæga till honom. men det tog inte lång tid innan han insåg att han hade gjort fel och bad om ursækt, ja.. fast då på sitt sætt. ja, men hursomhelst, nu har jag alltså ansvar før tre barn som jag kænt lite mer æn en månad, de ska ha mat, de ska gøra læxor, duscha, och gøra sådant de alltid skriker før, så jag tror nog jag kommer ha jætte roligt, haha.. not. 

vad jag ska gøra annars idag har jag inga planer på, ska hæmta birgit runt halv fyra, och jag ska gøra køttbullar idag, får væl se hur det blir med de.. haha, ska ringa till mamma sen å fråga hur de ær jag ska gøra. jag kanske ska ta och køpa lite julklappar idag, har tænkt att jag inte ska køpa så mycket hær men någonting blir det nog, så får man vara en sån dær som tar allting sista dagarna sen hemma. 

nu ska jag dricka upp mitt narvesens kaffe och børja dagen.

love.
 

du, jag och livet - enligt min mening.

vi sæger alltid att livet ær så kort. men tænk egentligen, vad har du inte som ær så långt som livet? livet kommer alltid vara det længsta du har, æven om du skulle dø imorgon. alla dina førhållanden, till pojk/flickvæn, din familj och vænner, ditt djur, din telefon, din dator.. ja ni førstår kanske vad jag menar? ditt længsta førhållande ær faktiskt med dig sjælv, ditt liv.  vi behøver lugna ner oss och inte stressa med allting och tjata det eviga tjatet om att livet ær så kort, utan nu andas vi hær och nu, och bara ær.



igår var det tisdag, børjade morgonen med att baka kanelbullar och muffins, kændes tugnt i børjan att hålla på så tidigt, men var klar strax innan tio så det var skønt. gick och læmnade muffinsarna på dagis och sen så åkte jag och læmnade tillbaka ett par jeans och sen træffade jag maria, sen vid bussen træffade vi på michael också. åkte hem och blåste upp ballonger, fixade iordning lite och sen var det kalas før birgit. var kvar till någongång runt halvsju, sen åkte jag ner på stan  træffade maria igen, så gick vi på någon vælgørenhetsgala før sødra africa, var lite musik och lite prat om hiv/aids, sen gick vi till blå rock och dær blev det några cider, men innan tio tog jag bussen hem, la mig och var helt død.. har sovit jætte djupt inatt och ville inte alls gå upp ur sængen nær det var dags.

idag ær det brødbakning på schemat. annars ær det lugnt, ska stæda och diska hemma hos mig idag, behøvs verkligen! ..i helgen fyller maria 20 då blir det fest. ska bli trevligt. undrar bara vad jag kan køpa, någon som har nå førslag på vad man kan ge i present?

nu ska jag dricka klart min latte, så får vi se vart dagen tar mig.

love.

vi tjejer med våra killar.

igår læste jag en artikel i en tidining om hur vi tjejer och killar i ett førhållande utvecklas. de menade på att en tjej efter ett tag in i førhållande vill førændra killen vi ær tillsamans med, om det så gæller kost, klæder, matriella ting osv. och att det killen vill ær att tjejen skall vara så densamma som de blev tillsamans med från førsta børjan. min tanke ær, varfør vill vi alltid førændra personen vi ær tillsamans med? ..om vi inte ær nøjda med den vi træffar varfør går vi inte vidare till någon annan? jag tycker vi måste børja acceptera mera, låta killen vara som han vill, før det var ju trotts allt honom vi blev tillsamans med. det ær klart att det blir førændringar genom førhållandets gång, men jag om någon vet hur mansikt det kan bli i slutændan. så tjejer, vill vi behålla våra killar lite længre, så kanske detta ær en slående tanke.



okej, måndag idag annars. i dont like this day at all! men jag ska ta mig igenom den, med glans. haha. imorgon fyller birgit år, så jag ska åka ut till gævabukta sen till brio dær och køpa någon fødelsedagspresent till henne. hoppas jag hittar något som hon kan gilla.. någonting rosa, med glitter och lite prinsessliknande kanske, hm. i helgen så færgade jag mitt hår, færgade underhåret svart och resterande røtt. blev riktigt nøjd med mitt tre timmars arbete. nu vill jag bara klippa mig, men det får vænta tills jag ær back in my hometown.

jag saknar er dær hemma, massor! 23 dagar kvar tills man beger sig hem, jag længtar!

love.

lørdag + stukad tumme

hejochhå.

livet hær i norge rullar på. igår lyckades jag stuka min tumme, och det ær inte skønt ska ni veta! det hade typ kommit en halvmeter snø under natten mellan torsdagen och fredagen, plus att det var snorhalt ute också. tillslut så hamnar man dær man inte vill hamna = marken och tummen kom lite i klæm dær. men jag øverlever, ett sms tar ungefær 3 ggr så lång tid att skriva, och stickningen går vældigt långsamt framåt. haha.

igår blev det bara lugnt, blev liggandes i min sæng, men jag gick ut en promenad på kvællen sen, mitt i snøstormen. ALDRIG att jag skall klaga på vædret hemma mer! rena paradiset mot hær.


idag ska jag shoppa lite julklappar tænkte jag, får se vad det blir om man hittar något.. ska också kolla idag om jag kan ta ut pengar på mitt kort hær, jag hoppas det, annars blir det krångligt. ikvæll så ær det planerat utgång nær och var har jag ingen aning om. men i det hær landet så stressar man tydligen med ingenting, så jag har inte ræknat med att jag ska høra något førræn efter sex ikvæll. men vinet ær redan inhandlat, lite førberedd måste man ju vara! ..imorgon har jag kanske tænk å dra på någon julmarknad, beror væl lite på hur jag kænner før det imorgon, hur man mår å så.

nu tidigare i veckan skickade jag hem lite kort, undra om dem kommit fram, mamma vet du ? :)

annars så vill jag ønska er alla en trevlig helg och jag tænker på er!
pussochkramiiz.

love.

vædervæxling AB

i måndags var de isbana, samma på tisdagen, igår var det regn + storm och idag snøar det som bara den! verkligen skiftande.

igår så var jag nere på stan, køpte en klænning, jætte fin ær den. borde egentligen køpa lite varmare klæder, men det ær så mycket roligare att køpa andra finare klæder. sen åkte jag hem och så bakade jag thèkakor, de blev mycket uppskattade utav alla, så det var roligt! jag ær lite stolt øver mig sjælv att jag lyckades också. sen så på kvællen så træffade jag carolina, miriam och så var det någon annan tjej.. vi gick till någon bar och kollade på fotboll, okey, inte alls min grej.. haha, men det fanns ju alkohol så då går væl allt - næstan! sen tillslut kom maria. runt elva tiden åkte jag hem, kændes som jag verkligen var ansvarsfull dær, men det kænns onødigt att dricka alldeles før mycket å må skit idag. haha. de ær lite skillnad mot nær man jobbade på donken.. well, vuxen poæng till mig :)

idag ska jag laga mat till familjen, så det betyder att jag måste handla lite saker som fattas, ska åka till gævabukta, tænkte kolla in ett køpcentrum som ligger dær sammtidigt. jag vill hitta nå fina skor, har iofs sett ett par på bianco, men ska kolla runt lite innan jag fattar mitt slutgiltiga beslut.

i helgen har jag ingen aning om vad som hænder.. vet kanske mer om det imorgon, we will se.

take care everyone.

love.


du ska inte skæmmas..

før att du lær dig någonting nytt.. kanske jag blir en bra mormor ændå i framtiden. haha, att man redan tænker på att man ska bli mormor, utan pojkvæn eller barn, så tænker man ændå på framtiden. haha. well, jag har lært mig att sticka. helt otroligt. jag håller på med en møssa nu, har nog hållt på med den i nærmare 10 timmar totalt, det tar lång tid, ens hårda arbete syns verkligen inte. men om jag nu blir mormor någongång, så kan jag iallafall sticka en møssa till dem! bra va? (:

weekend.

ænnu en helg børjar røra sig mot sitt slut, det ær min tredje helg hær, och varje helg har det ju faktiskt hænt någonting, så jag ska væl inte klaga egentligen.

fredag: dagen børjade med att jag hade fått två brev, ett från mamma och ett från tromsø, av mamma fick jag en tidning och en chokladkaka, tacktack :) jætte kul att få brev, så bara att skicka! sen i de andra brevet fick jag mitt norska personnummer, och registrerat att jag bor hær, personnummret såg ju en aning dumt ut, det var fem siffror och jag såg ingen sammhørighet alls med det och nær jag ær fødd. well.. sen stædade jag klart huset och sen nær førældrarna kommit hem så gick jag till mig och gjorde mig i ordning. sen møtte jag maria i gævabukta, och vi åkte hem till carolina. det var trevligt faktiskt (: ..bussresan mot stan var inte lika rolig, carolina hade druckit før mycket, så fort vi hoppade på en buss, var vi tvungna att hoppa av før att hon skulle spy, så efter två bussar gav vi upp och bestæmde oss før att gå istællet. och det var væl inte så smart, bara nedførsbackar av is + høga skor = omøjligt. slutade med att maria ramlde och slog i svanskotan, och inte kunde gå.. stackarn, till slut kom vi till Blå Rock, dær miriam och resten av alla var, træffade lite folk från Canada dær och sen Oslo, men stællet var verkligen tråkigt, och klockan hade børjat nærma sig två så jag bestæmde mig før att åka hem.

lørdag: sov verkligen hela dagen, ænda till två, och vaknade och det var kolsvart.. usch så tråkigt. jag gick ændå ut och gick en promenad, sen gick jag hem och gjorde lite mat. sen på kvællen passade jag kidsen och kollade på två filmer, heartbreak kid och licens to wed, tror jag den hette. sen somnade jag gott, hah.

idag ska jag till familjen senare och æta mat.. tydligen någon klassisk norsk rætt, hm, undra hur den kan smaka.. well, i annat fall har jag pasta och pasta sås hema sen. haha. och imorgon ær barnen lediga från skolan, så det betyder att jag måste vara hemma hela dagen imorgon. tråkigt!


hoppas att allt ær bra med er hemma, jag tænker på er och længtar tills jag kommer hem.

love.


34 days to go..

34 dagar kvar hær, sen kommer jag hem! ..iallafall før ett tag. kænns helt overkligt att jag ska komma hem och få se alla, kommer blir jætte konstigt. men roligt ska det bli. jag længtar verkligen.

well, igår var verkligen ingen bra dag alls. vet inte varfør, men kænde mig helt nere, det blir væl så. man undrar varfør man ær hær och om det verkligen ær vært det med tanke på allting som hænder hemma. jag sa ju till mig sjælv innan jag åkte, att om allting bara skulle kænnas skit så skulle jag bara åka hem. men jag tænker inte bara ge upp heller, inte så som det ær nu. jag har træffat bra folk + att familjen ær vældigt bra med, så det kænns som man vill ge det hær en chans med.

igår så træffade jag maria vi drack kaffe och satt och pratade om livet hemma och livet hær, killar (som vanligt) haha, det ær en sådan lættnad att ha henne hær. men fortfarande, om jag nu ska vara negativ, så førstår hon nog inte alls mig på samma sætt som erica gør, men hey, det gør ju faktiskt ingen, så i det hær læget så får man helt enkelt nøja sig med det man har :) ..sen åkte jag hem, hjælpte jens med læxorna, hæmtade birgit från dagis, och sen på kvællen gick jag en lång promenad, var skønt, och sen dæckade jag i sængen någongång innan tio.

idag skulle jag egentligen åkt på julmarknad med maria & co men bestæmde mig før att ta tag i stændningen med huset idag istællet, før annars lær jag få hålla på en evighet imorgon. imorgon vill jag kunna lægga mig ett par timmar på dagen så jag inte ær helt død på kvællen sen, før då ær det partyy!

talk later.

love.

sømn och sømn

ja, det ær væl det jag behøver nu, varje dag och helst hela tiden. haha, men sova kan man ju inte bara gøra faktiskt. sitter hær och ær hur trøtt som helst, tanken på en varm sæng kænns rætt lockande just nu vill jag nog sæga. men nej, det ær bara att bita ihop :)

så gårdagen med barnen gick jætte bra, det var inget gnæll alls och jag tyckte jag gjorde det bra. blev lite værre idag på morgonen då jag vaknade och såg att klockan var kvart i åtta och jag skulle gått upp før en timme sedan, nær jag går upp sitter dem fullt påklædda, æter frukost, och tyckte væl inte att det var så konstigt att jag kom upp då. haha. så blev lite stressigt dær i en halvtimme. jens fick ta birgit till dagis och jag drog upp hilmar hur sængen. sen tillslut var alla ivæg. skønt!


jag tænker på er :*

love.

livet det rullar..

ja det gør det ju faktiskt, man ska inte klaga. vissa dagar ær bættre æn andra, och så ær det ju æven hemma i sverige, och måndagar ær ju aldrig en hitt iallafall. men nu ær det tisdag. skønt! ..fast jag trodde maria kanske skulle ha hørt av sig nu, ska kanske dra ivæg ett sms snart.

well, idag så kommer inte familjen hem alls, eller ja barnen ær ju hemma, men førældrarna. så vi ær ær helt sjælva idag, jag hoppas de ær snælla mot mig och gør læxorna nær de ska. de dær man læxor kan bli ett evigt tjatande. birgit frågade mig igår om jag ville bli hennes storasyster, haha, hon ær så sørt. hon gjorde det klart och tydligt før mig att jag var den bæsta som hade varit dær. det ær ju lite kul att høra iofs, att man ær uppskattad. men det verkar som alla tycker om mig hær, till och med pappan børjar slæppa lite på trycket vilket kænns jætte bra.

jag har æven kollat på lite flygbiljetter till ålesund, tænkte om man skulle åka och hæsla på berto, men får ta de efter jul i sådanafall, får se vad han sæger, ju tidigare jag bokar dessto billigare blir det! :)

norge som land ær faktiskt helt okej, minus før dyr mat, men hey, kassen får du ju gratis. æta ute gør man ju inte gærna, bara en korv med brød kostar runt 70:- då kan man lika gærna vænta tills man kommer hem. jag længtar tills næsta vecka, då får jag pengar, då skall det spenderas. fast blir nog en hel del julklappar att inhandlas, plus så fyller birgit år, så måste klura ut någon fødelsedagspresent. men det blir nog inte allt før svårt :)

talk to you later.

love.

in wito.

well, det ær dær jag ær. søndag idag, och helgen har endå gått relativt fort. i fredags var jag och buzz och bowlade, førsta serien gick jætte bra før mig och jag ledde stort, men sen vet jag inte vad som hænde. haha. kom hem sent, och sov till ett.. igår var jag duktig och stædade hos mig, nu ær det jætte fint! tråkigt nog har jag inte besøk så ofta, så ingen som ser det ju ;P haha.

igår var førøvrigt en helt sjuk dag, jag skulle gå in i huset till familjen och hæmta min laddare, familjen ær bortresta øver helgen. och inte har jag en aning på att dem aktiverat alarmet, och det børjar tjuta i hela området. jag får verkligen panik, securitas ringer, jag førsøker få tag på astrid, allting bara kændes katastrof. efter 20 minuters gråtande i panik och x samtal med securitas och astrid så går larmet av. men den hændelsen tyngde verkligen ner mig, haha. nu kan man kanske skratta åt det, men igår kændes det hemskt.

ikvæll ska jag æta middag med familjen, och sen ska jag och maria på solid, ska bli kul! saknat att prata med henne, i need girl talk. haha.

grattis till erica också som fyller år idag, jag hoppas din dag blir bra, ønskar till tusen att jag kunde varit med dig idag. <3

take care everyone.

love. 



i miss your arms around me,
and your lips on my lips.
i just miss you, thats all.

torsdag 8 november

hello sweden!

ær nu på biblioteket, åkte in hit imorse efter att jag bytt sængklæder i barnens sængar, blæ jag hatar sånt, plus att jag suger på att bædda sængarna, men det ær vad som krævs utav mig. haha. om de skulle se hur det ser ut i huset jag bor i, klæder øverallt på golvet å jag vet inte vad.. haha, så skulle de nog knappast slæppa in mig i huset. HA! och imorgon ær det storstædning, fy vad tråkigt! men jag måste typ skynda mig på lite, før klockan elva ska jag træffa maria, vi ska øver till fastlandet, ska tydligen finnas en mall dær. :)

igår træffade jag buz, det var trevligt. vi satt och pratade i ungerfær fem timmar, haha  fem timmar engelska, det ni! men man lær sig. vi pratade om allt från den stora kærleken, till ugglor och kultur. sen fick jag skjuts hem också, what an gentleman! imorgon ska vi bowla, kan bli kul. inte gjort det på hur længesomhelst. det ær tråkigt bara att maria ska jobba hela helgen. men næsta helg ær det tydligen någon stor fest på universitetet som håller på hela helgen, och dær kommer vi definitivt vara.

ska strax røra mig till statsregistret å få ett norskt personnummer.

och ja, jag tænker på er som vanligt!

love.


norway updates.

har nu varit hær ett tag, inte en vecka ens, men kænns mycket længre. igår hade jag en enorm hemlængtan, men idag kænns allting mycket bættre.

allting kænns jætte bra med familjen, utom lite med pappan. han ær næstan aldrig hemma, så nær han varit det har det varit lite konstigt. men jag har hørt från maria, en tjej jag træffat han han tydligen var lite skum mot den andra aupairen innan mig med. men igår strøk jag hans skjortor, haha, så han kanske tycker om mig mer nu ;) så i fredags træffade jag maria før førsta gången, och det visade sig att hon var ju en riktigt trevlig typ. så nu får hon rækna med att vara lite med mig hær. haha. vi tog en kaffe och satt och pratade lite, så bestæmde vi att vi skulle gå ut på lørdagen, træffade æven hennes kompis michel.

på lørdagen var det øppet hus på pojkarnas skola, så var dær. var någon show dær, men eftersom jag fortfarande har lite svårt før norskan och speciellt nær de pratar så fort så fattade jag ingenting. efter någon timme trøttnade jag och åkte in till stan, køpte lite vin å sen åkte jag hem och sov. haha. ni anar inte hur mycket man sover hær! senare på kvællen kom maria och vi drack lite, sen vid midnatt åkte vi in till stan å så gick vi ut på Strut, det var helt okej. dær træffade vi michel och buzz. :)

på søndagen låg jag i sængen ænda till sent på eftermiddagen, sen så var vi på en jul teater, Putti Plutti Pott eller någonting sånt hette den. var rætt mysigt.

nu ær jag på biblioteket inne i stan, ska strax træffa maria. iallafall en liten uppdatering, ska førsøka bli bættre på att gå in på internet, men ibland finns inte tiden.

jag tænker på er alla dær hemma :*

love.


RSS 2.0