torsdag.

jag älskar sverige, ja det gör jag! även om jag inte hinner njuta av vädret lika mycket som jag hade velat. men har fått vara ute en hel del iallafall, såpass mycket att jag lyckats bränna armar och rygg. i cant stand the sun. haha. men det är också en känsla man saknat, värme, herregud jag behöver det! igår var jag hemma från jobbet, var asnice. sen åkte jag ner på stan å fixade ett par byxor å sen hem till erica och timmy på deras terass, blev en myspys kväll.

imorse och gå upp var dock inte alls lika kul, jag var något död, men det var bara å ta sig upp och jag tyckte verkligen synd om mig själv, sen cyklade jag iväg till jobbet, jobbade och sen tillbaka hem. då var min moster här, hon är på besök från usa, jätte roligt att träffa henne. sen var det sofftime för min del, skönt å koppla av några minuter.

det känns att man är tillbaka, det känns inte som jag varit borta en dag, även om det finns så mycket nytt. men jag känner redan nu hur jag åtsidostätter mina planer och låter jobbet gå före, men nu gör jag det, dumt, men jag vill ju vara den som gör alla till lags, jag hoppas mina vänner förstår mig. så imorgon jobbar jag alltså till 20. men imorgon klockan 09 hämtar min faster upp mig å vi ska till mitt troligtvis nya jobb, ska bli superspännande! så är fullbokad hela dagen alltså. sen blir det en massa jobb i helgen, så på måndag tänker jag definitivt vara ledig, absolut! det behöver jag.


nu behöver jag en dusch, ingen tvekan om det.
puss på mina favisar!

p.s vill du följa med mig en bit på vägen? d.s

makidonie.

första dagen på jobbet idag, var som man var där igår. har fått ett till jobb idag, är jätteglad! men nu är jag så grymt trött, så blir uppdatering om det senare om jag orkar.

later.

hej allihopa! ...

hej allihopa!

måndag idag, dagen idag har gått alldeles för fort med tanke på vad jag har gett mig in på nu. började med att skulle gått upp tidigt imorse som jag skrev igår, men kände att jag behövde sova fler timmar, min kropp gjorde grymt ont och jag var nästan död. gick upp vid halvtio å då gick jag ut och gick med stavar, perfekt väder för det! åkte hem och fixade mig iordning, sedan ner på stan till VUC nu är jag anmäld och kommer börja skolan 16 juni på infocomp! jag ser fram emot det, verkligen - vill verkligen satsa nu till 100%. under mitt möte där ringer min chef, hon undrade om jag inte kunde börja jobba tidigare, visst sa jag.. så nu jobbar jag tisdag till och med lördag! hallå, alla dagar den här veckan. men fattas mycket folk med tydligen. hursom, sen vidare till skatteverket och folkbokförde mig här i sverige. sen gick jag till waynes och köpte mig en fruktsomothie (kan rekomendera starkt!) tog en metro och satte mig på stan utanför hm, träffade blandannat på jocke, ante, jens och johanna.. satt och njöt av min sista lediga dag - trodde jag. behövdes på bingon, så då åkte jag å jobbade där. + att jag fick träffa erica idag med. rooliiigt. så nu är jag helt slut. verkligen! var och köpte yoghurt, flingor och en massa frukt. mums. så nu hem och fått lite energi.

så imorgon klockan elva, är jag den som stämplar in på donken, känns lite nervöst, men det går nog bra när man väl är där. ser iallafall fram emot det!

puss på mina hjärtan.


home sweet home.

hemma i sverige, något jag inte ens trodde jag skulle nå inte efter igår. men jag har varken ork eller lust att skriva om min dag, de som vet - vet, men jag kan säga som så, att man aldrig ska tro att botten är nådd! hursom, efter mycket om och men och jag äntligen var hemma så drack jag fort ett glas vin och sprang sen till bussen för att möta upp erica & co på bill och bob var jätte kul och träffa min pärla! det var verkligen det jag behövde efter min dag. oh ja, när jag kom hem var jag helt ensam men min jätte gulliga moster och mamma hade gjort en skylt där det stod "välkommen hem" som satt på dörren och plockat blommor, lite sött va?

på förmiddagen idag åkte jag ner och träffade erica på stan, vi åt frukost på waynes en toast med mozarella och parma och en latte för min del. timmarna gick alldeles för fort! sen träffade jag mina syskon och vi köpte morsdagpresent, det blev en rough och ett par rosavita rosor. så åkte vi hem och så blev det grillmat och familjemys. fast lite halvkaos som vanligt, de här med att bo hemma, blir liksom.. en utmaning. sen nu på kvällen fick jag ryck, packade upp alla mina väskor och städade iordning på rummet, supermysigt här inne nu.

imorgon ska jag upp sju och springa med min syster, sen hem och tvätta, har redan lagt i första maskninen så bara för mig att slå på - ibland gör jag väl saker lite för enkla för mig. sen ska jag göra frukost till mina systrar, sen ska jag ner på stan, skatteverket, VUC och sen kanske jobbet, om jag får tag på min chef.

det känns galet att vara hemma, det kommer ta några dagar att landa men jag trivs, jag känner att jag är hemma men allting känns så nytt, ny årstid, allting är helt nytt. men jag kommer igen, det vet jag.

nu ska jag läsa mina bloggar, som jag ligger helt efter med, sen väntar min underbara säng på mig, vilken lycka!

puss på er!

bravader

efter mycket om och men är jag hemma - men mer om det imorgon! jag är hemma och har hunnit med en runda på bill och bob, träffade bästa erica och jag är en aning slirigare än vad jag trodde, så blir sängen nu. imorgon frukost på waynes med errbull, see you there.

godnatt!

topic.

jag har koncentrationssvårigheter idag, beror väl på att hjärnan hela tiden går på högvarv, och speciellt när man har miljoner saker att göra. just nu ska jag fixa låtar till min mp3, är så trött på de som är där nu, men min hjärna står still - vad ska jag lägga in, förslag tack. jag blev grymt sugen på att lyssna på tracy chapman, hennes röst är grym!

hoppas jag är hemma den här tiden imorgon, om inte så har jag iallafall lämnat oslo för femton minuter sedan isådanafall, men jag ska komma hem, och gärna i tid!




 


bara massa gnäll..

den här dagen alltså, jag har verkligen inte gillat den. morgonen började med att jag gjorde klart badrummet uppe och bakade tre bröd, lyckades sen ta mig från mortensnes till stan, inhandla nybakade tonfiskbaguetter och sen ta mig till prestvannet på mindre än 30 min. rekord! var hos tim en stund, var jobbigt att säga hejdå. men vi sa ändå inte riktigt hejdå, men kommer sakna honom, verkligen! åkte sedan till jekta, köpte vin och sen for jag hem. bakade mer bröd, en glasstårta, diskade en jättedisk, gjorde badrummet nede och sedan pressade jag in en dusch och sen gjorde jag mat till barnen och avslutade de hela med att dammsuga. alltså fy vad trött jag är, och kvällen är långt ifrån över.

kvar to do ;

- städa mitt hus (disk, badrum, dammsuga, skura)
- packa
- prioritera vad jag ska lämna kvar här
- ladda mp3'n

slutar klockan två inatt, jag önskar jag får mer än två timmars sömn inatt, min kropp behöver det. min energi ä'r på slutkampen. hela dagen har pendlat i humörer, men jobbigast är dessa gråtattacker, men får påminna mig om att jag har absolut inte tid att vara ledsen. det hatar jag, att jag måste sätta mina känslor åt sidan för man har brist på tid. vet hur den där klumpen med ångest och ledsamhet sedan växer och man bara dör inombords. idag har folk omkring mig känts väldigt upptagna med sitt, jag har lyssnat på andra och deras "problem" eller information, fast jag har noll tid. allt jag behövde var bara lite stöd.. men ibland är nog jag för kr'vande. ja, jag tycker synd om mig idag. det skulle du med göra! haha. nu ska jag kasta de andra barna i säng, sen ska jag nog ta och kanske sova lite på soffan.. eller äta choklad? blir helt enkelt choklad i soffan med coyote ugly, den är väl perfekt en kväll som denna.

slutkörd.

hade en underbar kväll igår, hade så grymt kul och fick uppleva något väldigt unikt. men får berätta allt senare. för nu har jag tusen saker på schemat, dagens to do;

baka bröd (redan på jäsning)
städa
åka hem till tim vid lunchtid MED lunch
köpa vin!
åka till sats
fortsätta städning
baka mera bröd
packa klart mina väskor
städa klart mitt hus
jobba sent.

som ni ser, fullspäckat, jag skulle behöva minst 20 timmar extra för å hinna och gärna sova några timmar till - två timmars sömn inatt igen, åh livet är härligt.


ida goes carrie in paris!

bokstavligt talat så kunde det ha varit så, ända skillnaden är väl att carrie är aningen mer framgångsrik än vad jag är, men tromsö kallas ju för "the north paris" så visst! började med att jag kom ner till stan, gick till skattekontortet och började fylla i massa papper, när jag skulle lämna in dem visade det sig att jag fyllt i helt fel papper, så fick en ny bunt, 30 minuter senare var jag klar! då gick jag in på bikbok och köpte mig ett linne, ett grått med vita prickar och knappar vid banden, det var jätte sött. sen ringde buz och vi gick till polisstationen och han fixade lite saker där. senare åkte han mot skolan och jag gick till banken och vänta 45 minuter på min tur. så efter att ha spenderat mestadelen inomhus satte jag mig ute i parken och njöt i solen, helt själv i en timme. det var riktigt avkopplande bara va och titta på alla människor, bli känslosam över att åka.. ja, här kommer alla känslorna på en och samma gång. - ungefär.


måste berätta om igår också! jag skulle möta tim halv sex, jag var en timme sen! stackarn, jag hade råkat ta fel buss och all otur vällde över mig på färden till stan. mitt dåliga samvete resulterade i att jag bjöd honom på en öl, thats what friends do, right? vi åt på FLYT, supergott! veggohamburgare med cesarsallad och grovthemlagat bröd - mums. och sen ett glas vitt vin på det, underbart. sedan gick vi till KINON och tog en kaffe, eller ja.. latte. försökte övertala tim om att sitta ute, för solen lyste så härligt, men där fick jag inte min vilja igenom. senare åkte vi hem till honom och fixade med min blogg, är den inte söt? jag tycker den är perfekt, rätt enkel - men man kan ju avancera senare. åkte hem och var hemma runt halv ett. var inte alls tal om att gå och lägga sig då, utan då var det dags för städning och packning. fysatan vad saker jag har, jag vet inte hur jag ska kunna bära allt. fortfarande ingen som har planer på att komma till oslo på lördag? jag kan lova dig fantastiskt sällskap av mig! kom i säng runt fyra, läste ut min bok och somnade gott sen. ja, resten vet ni ju.

nu kanske man ska fixa till sig lite inför kvällens middag, ska bli rätt kul ändå, men jag har verkligen inte tid för det egentligen, men jag får försöka att ta det med ro, och koppla av. imorgon ska jag åka hem till tim och överraska honom med lunch, snällt va? jag är nog en riktigt bra vän, haha. inte för att skryta dock.

hoppas ni alla får en underbar dag.
och mina vänner, snart ses vi - hur galet är inte det då?

heido.

ny design.


 

vad tycker ni om min nya design?


jag tycker den blev supersöt! finns mer saker jag vill göra, men det här var de vi ("vi" är en tolkningsfråga.haha)hann på tre timmar, uppdaterar mer senare nu väntar en späckad dag;

stan;
- skatteverket
- banken
- fika med buz
- köpa vin

sats
börja städning av hus
ut och äta med familjen
åka till sommarö'a
städa mitt hus


crybaby.

jag blir helt gråtfärdig när jag tänker på alla mina saker jag ska få plats med, jag blir ännu mer gråtfärdig när jag ser mig själv stå på oslo flygplats med tre resväskor och ett pressat tidschema - hur ska jag hinna? och hur ska jag få med mig allt? det är ingen som tänkt att åka till oslo, eller åka hem från oslo på lördag? och möjligtvis hjälpa en flicka i nöd? nej, det var väl det jag tänkte - här får man klara sig själv!

har fixat lite i huset nu, och duschat och gjort mig klar för ikväll. jag tänkte att jag och tim skulle gå ut och äta någonstans, han vet inte om det än - men han brukar låta mig bestämma. vilken makt jag har, mohaha. nej men mina förslag är väl ofta rimliga till den andres intressen också.

räknade mina tomma vinflaskor jag har, har lyckats samla på mig 14 stycken, det är inte så illa + 2 tomma treliters boxar, idag ska jag hoppa på bussen med 14 tomma glasflaskor och kasta vid jekta, kul!

ikväll följer kameran med ut, det är ju faktiskt min sista "kväll i stan" så dokumentation är väl då ett måste.

later.

- nej jag blir aldrig nöjd!

onsdag idag, alltså tiden går alldeles för fort. igår fick jag iprincip inget gjort, så efter bloggandet nu måste jag sätta fart. igår nämligen skulle jag packa lite, fortsätta med tvätten och städa huset. men nej - jag satt och höll på med tv'n för dem har flyttat kanal N till en annan kanal så jag tänkte att jag skulle leta fram den. vad gör jag då, det vet jag inte - men helt plötsligt så försvinner alla kanaler! och jag blev så irriterad, dels för att det inte var nå på N som jag skulle se på, och sen varför kunde jag bara inte låta det va? hursom vet jag inte alls hur jag ska få tillbaka kanalerna, vad jag kunde ha gjort då var att ta tag i allt hemma och få det klart men istället lägger jag mig i sängen helt deprimerad och somnar, klockan sju! säkert lite innan sju med.. vaknar sen av att telefonen ringer vid halvtio, sen ringer den igen vid halv elva.. efter mina samtal så var det lite svårt å somna, tog fram en bok jag fått av mamman i familjen, den är på norska - tänkte att jag skulle bli trött å somna på engång. men 170 sidor + två timmar senare insåg jag att det var dags att släcka ner.

idag är sista gången jag kan träffa tim, det är sorligt! för imorgon ska jag ut med familjen och äta, sen nu ringde nyss astrid och sa att jag måste se sommarön och ja jag vet inte vad, jag är inte alls intresserad egentligen. men får lite tid med familjen. det gör ont i hjärtat av att tänka på att jag ska lämna dem. men jag kommer definitivt komma tillbaka och hälsar på. jag har ju massa anledningar och komma hit igen!

och vet ni, strejken är över! jag är superglad. slipper va orolig över att jag inte kommer hem, nu kan jag bara vara orolig över hur fan jag ska ta mig från oslo flygplats till oslo s på en timme, eller under en timme + hämta väskor och komma till bussterminalen, det blir ett äventyr "ida och hennes tre resväskor på tur" haha. borde välja smarta skor, men fy.. man vill ju se bra ut! style before comfort thats it!


ikväll kommer ju bloggen att ändras, radikalt hoppas jag. tycker det ska bli spännande. men jag har blivit medlem på www.glife.se tycker det stället verkar lite kul, och där kan man ha en egen blogg med, men hurvida jag tänkt förflytta mig eller inte visar sig. jag trivs bra på blogg.se ändå. jaja. struntsaker. mer viktiga saker är väl att häromdagen fick jag tag på min chef på donken, efter tre dagars ringande trodde jag kanske att hon börjat hata mig med, haha. men nej, hon hade tydligen försökt ringa mig med.. så kan det vara. blir nog ett besök där på söndag - roligt! jag har saknat mitt jobb. ska bli kul att se vilka som jobbar kvar.

nog om mig.
ciao.

wanna play a game?

vilken härlig morgon, jag vet inte varför jag känner mig positiv, det mesta har redan hunnit gå emot mig idag, men det gäller att vara positiv, enligt mitt horoskop ska jag få erfara massa positiva lärdomar idag så det väl väl egentligen bara att suga i sig, right? efter jag slutade jobba igår åkte jag hem till tim, det var jätte trevligt! jag kommer sakna honom så mycket, alltså vi har ändå umgåtts i fem månader, det som är mest galet är att han och jag har umgåtts mer än jag och maria gjorde. men här kommer man varann nära rätt fort, jag är ju sån som person också som behöver en nära vän. även om jag har erica, så är ju faktum att hon inte finns här, och på något sätt måste man ju "gå vidare" även om nu detta bara var temporärt. men en vän som jag hoppas jag kommer ha livet ut, har jag definitivt funnit här. det tycker jag är jätte roligt! påtal om maria, hon ringde mig igår - jag blev superduperglad. det är så kul och prata med henne, och häromdagen satt jag och kollade på massa galna bilder vi tagit när hon var här. saknar verkligen hennes och min tid här i tromsö. men nu ska jag åka till henne i augusti, det ska bli superroligt! ska bli kul och träffa henne, i hennes hemstad och göra saker där - ser verkligen fram emot det!

jag och tim tittade på saw tre och fyra. eller trean klarade jag inte av å se så mycket från, tittade mest in i väggen eller händerna för ansiktet, att man ska plåga igenom sig sådant man mår så galet illa av, men det är mitt tvångsmässiga beteende. alltså nej jag är inte sjuk - påriktigt.

jag har så galet mycket tankar snurrandes i huvudet, jag kan nog inte riktigt fatta att jag snart ska åka hem. har fortfarande miljoner saker att ta tag i och jag måste börja idag.. idag idag idag. sen har jag bokat upp mig på tusen saker som jag inte borde, men jag måste ju hinna ha kul i all stressen. så istället för att sitta här borde jag ju faktiskt ta och röra mig mot listan och försöka arbeta mig av den. fy så tråkigt.

förresten, från och med imorgon kväll kommer min blogg se annorlunda ut, då ska den nämligen fixas - och det kommer bli fett! håll utkik!

game over.

ett känsligt ämne

jag hoppas ingen tar illa vid sig utav de jag skriver, utan jag skriver från fakta och mina egna åsikter och jag hoppas verkligen inte jag trampar någon annan på fötterna.

igår kollade jag på en dokumentär/debatt som handlade om killar som blivit våldtagna, det visade sig att det är fler killar som vågat träda fram nu de senaste åren, men dock fortfarande många mörkertal antar dem. för vad dem menar på, är att en kille som blir våldtagen tar det mycket hårdare än vad en tjej gör, hans manlighet blir trampad på och han känner sig inte värd någonting. själva valen av ord är väl dem som gör mig mest arg. och vad menar dem med det, att det är mer "okej" för en tjej att bli våldtagen, bara för att det är fler tjejer som blir våldtagna varje år - gör det att det är mer okej? nu måste man tydligen specialera sig på killar, hur ska vi ta hand om dem efter en sådan händelse? borde vi inte utveckla hela systemet för alla våldtäcktsoffer? för det är väl inte sådär jätte bra organiserat, med rätt hjälp, borde inte både tjejer och killar få samma rättigheter?

jag är varken feminist eller manshatare - absolut inte. men vare sig det gäller brott, jobb eller mat, varför ska killarna alltid ligga ett steg högre än tjejerna? säg inte att vi fortfarande är kvar i det gamla tänkadet "tjejer ska leka fint - och killar är killar, låt dem slåss". felfelfel!

även om vi nu ska låta oss tro att vi lever i ett jämnliktsamhälle så kommer alltid vi tjejer, vara minst ett halvt steg bakom, tror jag.


OROLIG!

aldrig har väl jag följt nyheterna så intensivt som nu. rätt kul egentligen, jag tror det är viktigt att man kollar/lyssnar på nyheterna en gång om dagen för att hålla sig uppdaterad inrikes och utrikes. grejen är ju nu så att det är strejk på flygplatserna häromkring i landet, och om inte dem går med på avtalen ikväll så kommer de stänga ner ytterligare sex flygplatser! jag håller både tummar och tår att dem inte stänger ner här i tromsö, alltså.. det passar sig inte alls just nu. fast det vore ju min tur, om man säger så, på sista tiden har inte mycket gått som jag vill så skulle inte förvåna mig.

idag ska jag ner till sats, skriva på papper, sen hem till tim å kolla på saw filmerna, ska bli kul - kanske jag kan titta på dem! tur att solen är framme hela tiden här i tromsö, så när jag åker hem ikväll kommer de kännas som dag. sen ska även tim hjälpa mig å designa min blogg, på torsdag. så ni får hålla utkik sen torsdag kväll/fredag morgon! jag tycker det ska bli jätteroligt, något jag ser fram emot.

önskar er alla en härlig måndag!

söndagar - bra eller anus?

Söndagar, vad är dem till för egentligen? Haha, känner att jag säger emot mig själv egentligen - när andra gnäller om en söndag försöker jag alltid få de att låta som en av mina favoritdagar "göra precis vad man vill, ringa en vän, bara vara - gör allt eller inget" men nu passar jag på och gnälla av mig. Men ibland behöver man få gnälla, bara för man inte har något annat att säga. Idag åkte jag och handlade lite yoghurt och bananer, åkte sedan hem. Har sedan legat i sängen och slappat, kollade på One Three Hill som jag missade i onsdags, jag älskar verkligen den serien. Jag undrar om den går hemma i Sverige med, alltså säsongen som går här.. men jag hoppas det! Jag tänkte titta på Saw III men efter 13 minuter av filmen hade gått, och jag hade blundat 11  minuter av dem, insåg jag att jag aldrig kan kolla på den filmen, åtminstone inte ensam. Fyfan vilken äcklig känsla man får i magen alltså.. jag vill ju se, men vågar helt enkelt inte. Lite senare kom biggan in hit, vi målade i målarböcker, kollade på barnprogram sedan visade hon dans för mig. Nu har jag precis ätit middag med familjen, sista söndagen i Tromsö. Alla dagar nu blir "sista". Igår var antagligen sista gången jag var på Circa, det stället kommer jag verkligen sakna. Därifrån har jag så mycket fina minnen, bland annat att det var där jag och Maria träffades första gången, det var speciellt! Jag kommer att sakna kinon med, men jag och Tim ska dit i veckan - och ta en sista fika där. Det är ett måste! Jag har inte varit där sen i början på april, så länge alltså. Man blir lite sentimental över hemresan.. men denna känsla hade kommit över mig hursom.


Jag ska försöka ordna en lista nu över allt jag behöver göra, med mitt guldfiskminne kommer jag glömma minst hälften. Så bara imorgon är schemat fullspäckat, så som de andra dagarna. Men ser fram emot att komma hem, till allt och alla. Eller ja, nästan allt och alla, men ni förstår. Vad mycket skit jag skriver nu, en applåd till dig om du orkade ta dig igenom allt.


kärlek.


17;e maj

Har ni varit med om ett riktigt 17;e maj firande. Dagen var dock väldigt lång vilket resulterade i att kvällen blev tidig. Så jag får börja från gårdagen - började med att jag slutade halv sex och hade alltså en halvtimme på mig att hinna åka och köpa vin, kom tre minuter innan dem stängde. Inne på coop var det ett slagfält, allt är nämligen stängt nu i två dagar vilket betyder att alla åker och handlar upp inför helgen. Det var en hemsk upplevelse och allt var slut, fanns inget bröd, ingen kyckling, mjölken var slut.. ja behöver jag ens fortsätta? Det betydde att jag behövde tänka om min meny för lördagen - tänka om i ett krig är inte enkelt + att mitt blodsocker var lågt. Tim ringde mig och han kom senare, hjälpte mig och handla och sen gick vi till burger king och åt. Efter det så var vi bjudna till en "förfest inför 17;e maj". Så vi åkte hem till Vidar och drack, var riktigt trevligt! Träffade massa roliga människor, drack konstiga drinkar och hade allmänt kul. Synd bara att man ska träffa så trevliga människor nu precis innan man ska åka hem. Kvällen slutade dock tidigt för jag skulle upp tidigt imorse. Men väl hemma städade jag och förberedde maten och duschade, så var i säng runt halv tre.. imorse klockan åtta ringde klockan - ingen lust alls att gå upp! Men det var bara upp och göra sig redo för dagen. Sedan åkte jag + familjen ner på stan, tittade på paraden i snöstormen och sen till skolan. Jag umgicks med biggan, vi spelade på lotteri, fikade och lekte lekar i gymnastiksalen. Vid två var jag så grymt trött så gick hem, slökollade på tv, och bara var. Det behövdes! Senare kom tim över, vi åt falafel med tzatziki, sparris och spenatpasta + bröd. Var grymt gott, och drack bästa vinet ever! Det ska jag definitivt köpa hem, dock galet dyrt, (för att va ett vin jag dricker) men varje krona är det värt! Sen åkte vi ner på stan, till circa och där var även lite annat folk vi hängde med. Men tröttheten var slående, så nu är jag hemma igen. Känns skönt, jag orkar inte dricka mig galet full bara för att.. utan då kan jag åka hem istället. Jag tycker ändå det har varit kul å se hur de är på 17;e maj, och fått vara här just den här dagen, varit riktigt kul!


Om en vecka nu är jag hemma, det känns helt galet - och jag kunde inte längta mer. Eller åtminstone hoppas jag att jag är hemma, flygplatserna här är nämligen i strejk, men jag hoppas inte tromsö går med i strejken. Dock känns chansen rätt stor, för dem räknar med att flera går med i strejken nästa vecka. Bara hålla tummarna och följa nyheterna.

Saknar er alla sötnötar hemma, :*

 


DESIGNHJÄLP

är det någon som är bra på designen här på bloggen? alltså, min sida ser ju hur tråkig ut som helst, och jag behöver något nytt. nån som kan ge mig tips/hjälp?



fredag morgon idag iallafall, mycket står på schemat men jag gav mig själv tid till att sitta här nu på morgonen och dricka klart mitt kaffe, haha. snacka om att man halar på tiden! det ska städas och sen ikväll ska jag åka och handla sen hem och städa upp och ordna fint hemma hos mig.

jag är jätte spänd för imorgon, då är det nämligen 17;e maj! jag tror det kommer bli en unik upplevelse för mig som aldrig riktigt firat nationaldagen hemma, inte så pass stort som det påstås göra här. på morgonen blir det parad i stan, sen blir det att va med barnen på skolan och fira lite där - sen hem och fixa iordning mig själv och mat, sen blir det fest. min sista lördag i tromsö, det kommer firas! bara åtta dagar kvar, sen är jag hemma. galetgalet.

xoxo.

rundstykker

de två senaste dagarna har jag bokstavligen talat stått med huvudet i ugnen, bakat massor med bröd. iofs, andra dagen var jag mest tvungen å baka för mamman inte tyckte mina bröd såg så lyckade ut. här i norge heter bröderna rundstykker, vet inte vad dem heter på svenska, men typ kanske vetebollar eller nå, här är receptet iallafall;

50 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
750 gram vetemjöl (kan bytas ut mot grövre mjölsorter som ex.dinkel)
1 tsk salt
2 tsk socker

1. smält margarin, på platta - ha i mjölken, rör försiktit till fingervärme ca 37 grader (eller följ anvisningar på jästen)
2. ha i jästen + salt och socker
3. häll i vätskan i maskinen du bakar i (kommer ej ihåg namnet på maskninen. haha) och ha i mjölet
4. när degen släpper i kanterna är den färdig för att jäsas, strö över lite mjöl

jäsningstid; 30 minuter

5. dela degen i tre delar, rulla sedan ut den så den blir lång, dela degen i delar och forma brödet egentligen precis som du vill ha det!
6. låt sedan jäsa i 20-30 minuter till
7. pensla med mjölk eller ägg strö över lite vallmofrö
8. in i ugnen i 8-10 minuter på 250 c

klart att servera!


cm, dm, m, km och mil

för att göra oss förstående med människor omkring i världen när vi pratar avstånd, så pratar vi i km. för där är längden den samma, vilket var helt nytt för mig när jag pratat med folk från europa, eftersom jag pratar mest i mil. men nu blir de att tänka till en extra gång innan man uttalar sig. visste ni att fram till slutet på 1800 talet så var en svensk mil någonting runt 10,6 km? inte jag heller..

jag kollade även upp avståndet från där jag bor till tim, det är 5,2 km - jag går dit och sen hem, det betyder att på en dag så går jag 1,4 mil, alltså.. galet! är inte det ganska mycket? så kan vi ju ta de varje vecka gånger 2 ungefär. jag tycker jag är jätte duktig! men hade jag vetat avståndet innan jag började gå dit.. hade jag aldrig gått! men nu känner jag mig riktigt super - och just därför ska jag ta en vända till gymmet nu.

GRATULERAR!


idag fyller min syster 16 år, jag önskar henne allt grattis och tycker det är jätte tråkigt att jag inte kan vara med henne på hennes dag, men det får firas igen när jag är hemma. grattis sis!




klockan är inte nio än, jag är grymt trött. har beslutsångest om jag ska ta tag i dagen, eller gå tillbaka i sängen, mitt kaffe verkar ha noll effekt på mig iallafall. de hade det däremot igår.. drygt när man aldrig kan somna! hade det iallafall trevligt hos tim, vi åt nybakat bröd å salami, lyssnade på musik å pratade i omlopp. var hemma sent, strax efter tolv. idag på min måste göra lista, är måste till gymmet och minst 45 minuter kondition, haha. huga! nej, jag är verkligen alldeles för trött för något nu.

later.

what a beautiful morning.

idag när jag vaknade var första tanken "redan onsdag" - tiden går faktiskt fort. även om det känns som det står extremt stilla ibland. igår jobbade jag till halvtio, började klockan sex på morgonen, snacka om att jag va trött, orkade hålla ögonen öppna under desperate housewifes, sen ringde tim och babblade om en dröm han hade haft - i en halvtimme. haha, jag sa till honom häromdagen hur mycket jag saknade och prata med en tjejkompis, att bara prata med killar hela tiden är inte alls samma sak som å prata o diskutera med tjejer. då sa tim att även fast han är kille så är han nog ändå så nära en tjej man kan komma. SANT! men det är kul, jag blir glad när han berättar saker för mig, eller ber MIG om råd liksom. hursom, efter vårat samtal somnade jag nog som en sten. vaknade imorse av att solen lös i mina ögon, så härligt! är man bara inne i mitt rum skulle man kunna tro de va sommar ute, men då får man ju absolut inte titta ut, it sux's.

nu har precis minsta ungen gått till skolan, jag ska baka mera bröd, sen hoppa in i duschen och ta tag i den här dagen. när jag slutat jobba ska jag åka till tim, chilla där, blir nog trevligt! ska ta med lite bröd, salami och sen hallonsylt. haha. hallonsylt är grymt gott på bröd. jag får egentligen inte äta det, men jag tycker ändå jag är så duktig som håller igång så orkar inte tänka på kalorier och andra tråkigheter just nu.

måste tipsa om ; www.perezhilton.com så rolig. haha, ett dagligt måste!


jag vill ha sommar, jag vill hem och bara va.. vad jag längtar.

puss på er mina grisar :*

o-pepp

imorse ringde klockan på kvart i sex, hade verkligen noll lust att gå upp med tanke på att jag inte somnade förrän strax efter tre, urk! igår var jag iallafall ledig, var nå pingst (?), vad dålig jag är - men vet egentligen inte alls varför jag var ledig, men det var röd dag iallafall. haha, så mycket vet jag. jag gjorde verkligen ingen nytta, jag slappade hårt å sen tränade jag. jag har kommit på att jag har glömt att säga upp mitt kontrakt på sats, så jag ska se vad jag kan göra åt det.

imorse när jag vaknade så hade snön öst ner ännu mer, bilder finns på bilddagboken för den som är nyfiken och kanske vill dela min julkänsla. helt galet, julkänsla i maj. please kill me! haha. kom in i huset, gjorde lite kaffe å satt och läste aftonbladet tills barnen vaknade, då vart det frukosttime å sen dagistime. gick ut en liten promenad på morgonen, men att lunka fram i snön var alldeles för deprimerande så gick hem igen. jag är inne på min tredje tvättmaskin, och har ca 2 kvar känner mig jätte duktig för då behöver jag förhoppningsvis bara tvätta en maskin nästa vecka.

nu är det mer brödbak, sen hämta biggan och hem och göra middag till the family, idag blir det torsk och hemmalagat potatismos. wiho!

vi snakkas.

/i.


ord i bild

en bild säger mer än tusen ord -

   

godnatt!

ticktack.

Söndagen börjar gå mot midnatt, ny dag. Den här dagen har bara flugit förbi känns det som.  Igår kände jag mig sjukt opepp på mycket, tim ringde och sa att jag inte kunde bara va hemma, så senare åkte jag hem till honom. Jag var nog en aning påfrestande, jag känner alldeles för mycket just nu som jag inte kan ta tag i här, men efter jag fått spy galla ett tag så kändes de bättre, vi satt å pratade, lyssna på musik, sen senare så blev det pizza och film. Vi kollade The Butterfly Effect, helt grym film! Jag tror jag sett den innan, men kan inte säga helt klart att jag gjort det, men skitsamma. Jag kan starkt rekommendera den, en kärlekshistoria rakt igenom, men brutal, och Ashton Kutcher gör verkligen en riktigt bra insats i den filmen, creed! Och ja - jag vet att jag är efter, men som sagt jag och film..


 

Fick ett supergulligt sms av min lillasyster, precis vad jag behövde. Tänk att hon, fem år yngre än mig, kan säga exakt de orden jag behövde höra, och speciellt idag. Jag grät nog minst i 10 minuter, jag behöver faktiskt få känna mig saknad och behövd med ibland.


Jag tror jag har omvärderat mycket sen jag kom hit, man får mycket nya perspektiv. Jag har lärt mig mycket dels genom att diskutera och utbyta åsikter med andra. Och då kan jag verkligen förstå hur instängd jag varit i mitt eget tänkande, i lilla Sverige - i Västerås. Jag är glad för det, och det är något jag kommer att använda mig av när jag kommer hem. Och snart kommer jag, biljetterna är beställda, men kommer hem senare än vad jag tänkt pga jobb, men det kan jag ge dem - men jag är på rätt väg, det känns!


Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning, du har inte en aning -

Det är så logiskt alla fattar utom du, du har inte en aning, att jag tänker på dig precis just nu.



gamla hundar kan lära sig att sitta

Uttrycket att man inte kan lära gamla hundar att sitta, det har helt plötsligt fått en ny mening. Igår blev jag bjuden till att äta räkor, ni som känner mig vet att jag inte äter räkor. Men hur trångsynt kan man vara, jag har nog inte ätit räkor på fem år, och då kan man väl inte säga att jag åt räkor, jag smakade en och dem smakade hemskt. Så jag gav det en chans, att skala dem var hur kul som helst, och dem smakade ju faktiskt riktigt gott! Med lite citron, majonnäs och svartpeppar och ett ruskigt gott vitt vin, var perfekt! Men man får ta det sakta, 12 räkor är en riktigt bra början skulle jag nog säga, snart kanske jag blir en utav de där monsterätarna på räkor. haha. i sommar ska jag anordna räkaftonar, mysigt va? Ni alla får signa in så jag vet vilka som gillar räkor eller inte, så drar vi ihop något, det blir grymt!


På tal om sommar, det är helt sanslöst, här i tromsö blir det nog aldrig sommar, om ens vår, snön bara öser ner och det är varningar, plan är inställda och man ska undvika bilåkning. Undra om dem har någon lag här om när man ska skifta till sommardäck? Det är ju omöjligt.. jaja. Jag har kommit upp ur sängen nu i alla fall, kom upp en halvtimme innan vad jag själv trodde. Känns inte som man har så mycket att gå upp för, allting känns bara deprimerande, man har liksom inte så mycket att gå upp för.  Sitter och lyssnar på Chris Brown - with you, det är en sån låt som får en att känna sig som 15 igen, men kände sig så lyckad med allt och man hade livet framför sig. Men ju äldre man blir så inser man att det inte är en dans på rosor, det är mycket med att ta hand om sig själv när man blir vuxen, både bra och dåliga saker, hade man vetat det vid 15 års ålder, tror jag nog man hade velat vara mindre ett tag till. Den mesta delen av sitt liv tillbringar man ju faktiskt i vuxen ålder, men även om någon hade sagt det till mig, vem hade lyssnat? Oavsett, går man ju fortfarande sin egna väg.. det är livet.


persbrandt och gynning

vad gör persbrandt till ett sånt fenomen bland kvinnor? ett tag pratade alla om persbrandt, han var överallt! just nu i norge rullar han hett på kanalerna nästan varje kväll! helt galet. jag tycker inte ens persbrandt är speciellt snygg, men ändå så har han ett sätt att bli helt "fast" vid honom. är det hans sätt och tala, för det är ju inte hans utseende. hum, inte för han är ett no go, men han är ju inte alls min typ.. varför persbrandt?

 

inte bara persbrandt egentligen, men vad är det med gynning? carolina gynning lär ju vara en av sveriges roligaste och vackraste kvinnor, man blir helt betagen av hennes blick. hon passar i allt, blondin, brunett.. det spelar ingen roll. jag förstår inte hur hon lyckats egentligen, men tjejen har helt klart vilja och styrka. det spelar ingen roll vilka skandaler hon har orsakat, och vi gräver oss mer än gärna ner i sängen med skvallerblaskan och njuter av de välfyllda raderna.. gångerna efter vi ser henne är hon ännu starkare och snyggare, go carro!

ÅHH!

en sak som jag tycker är mycket irriterande, är att inte kunna göra mig förstådd. det är galet jobbigt och svårt när en person inte fattar vad man pratar om. jag menar inte att den ska ha samma åsikt som mig, bara förstå min poäng. inte hålla med mig. utan kanske bara förstå vad jag menade. hur svårt kan det vara egentligen?


jag jobbar igen, jag är sjukt trött, och duktig som jag är somnade jag mellan halv sju och tio i åtta. LYCKAT! nej. så nu kommer jag säkerligen inte kunna somna ikväll. men jag hoppas jag lyckas. känns ändå som jag fått lite saker gjort idag, även om det inte gått som jag har velat kanske. imorgon är det städfredag - deprimerande!


nu är bloggstuden över för dagen.
over and out.

morgonmys i täcke.

har gått hela morgonen runt i mitt täcke, det är så galet skönt, dem som känner mig bra vet att jag skulle kunna leva i enbart ett täcke. så galet mysigt, det är som man drar ut lite på tiden från att både vakna å släppa tanken på sängen. jag har haft en konstant tanke de senaste dagarna på skogaholmslimpa med grevéost. häromdagen blev jag helt galen för jag inte kunde sluta tänka på det. och här i norge, är båda två omöjligt att få tag på. så man blir helt besatt av tanken. men nu har den lugnat ner sig, skönt nog. jag är ju sån att kommer jag väl på något kan jag inte släppa tanken på det tills mina tankar är följföljda - men här får jag helt enkelt acceptera att inget går att göra.

igår var jag själv med barnen, det var fullt ös från hemkomst till läggningstid. vi gjorde läxor, var i tromsöhallen på prisutdelning, hem och grilla lite, och jag gjorde egna pommes, blev riktigt lyckat i slutändan. sen blev det efterrätt, kladdkaka med grädde och nonstop. jag hann typ ta två tuggor, sen höll jag på å däcka ihop. blev lite desperate housewifes och sen kom ungarna i säng. jag spenderade min egna tid med att läsa bloggar, diska lite och komma i säng alldeles försent, vilket resulterade i denna segis morgon.

ja, blir lite knäckebröd här ibland - men det får vi leva med, tills något vettigare kommer.

slänger in en bild här på en jätteliten hund som jag och erica såg när jag var hemma,
ha en mysmystorsdag alla gurkor där ute!

xoxo.


vykort.

att kolla posten varje dag har blivit rutinmässigt för mig, även fast under hela min vistelse här har jag fått post tre gånger, en gång från mamma och två gånger från farmor och farfar. idag fick jag ett vykort från mina trogna fans, farmor och farfar. dem ville säga att dem saknade mig, så gulligt! - och jag blev så glad, ett litet vykort är nog ett av de roligaste och uppfriskande sakerna man kan få såhär, en tråkig måndag. som vi säger i norge, tusen takk!


identitetshandlingar

jag har varit dålig på att uppdatera här, har haft noll inspiration till att skriva, har varit annat som kommit ivägen, men idag måndags morgon, strax efter nio nu finns det inget som kommer i min väg.

jag och tim har diskuterat lite de här om bloggar, han menar på att det inte alls är en stor grej i tyskland, nu vet jag inte om de är så eller om han är för "gammal" för att vara insatt i den nya trenden. hursom, tim är som person väldigt rädd om sin identitet, han skulle aldrig kunna tänka sig att skaffa en blogg och skriva öppet om saker och ting, för att folk får reda på personliga saker om dig. jag kan förstå honom till en viss del, men att jag skriver om en känsla eller händelse som andra får reda på, gör inte mig någonting, jag ser inte det som något dåligt att andra vet, för jag är ju den jag är, och det jag vill dölja döljer jag, och det jag vill säga säger jag. det är inte mycket jag är tyst om, när det gäller mig själv och mina känslor kan jag blotta mig rätt mycket. men jag skulle ju aldrig göra det om en annan person.. och vad jag skriver är ju enbart ur mina egna perspektiv, mina egna erfarenheter, så vilken nivå jag vill ta skrivandet är ju helt upp till mig. hursom, tim tycker ändå att det är helt otroligt att man vill lägga ut sig så offentligt. tim skulle aldrig åka till ett land där man måste ta ens fingeravtryck, han har inte heller medlemskort på såsom ica/coop/hm osv. för dem har uppgifter om dig där, dem kan kolla vad de är du handlar och hur mycket du handlar. i usa om man har medlemskort på en mataffär tillexempel och "bigbrother" går in i dina kort och ser vad du handlar, kanske dem ser att du köper 4 paket cigaretter i veckan, samt äter mesta dels snabbmat kan du förlora din försäkring du har. okej, men vi lever i europa, tillfälligtvis i norge. jag vet inte, men vissa saker av det han säger låter ju väldigt vettigt, men samtidigt att inte vilja öppna sig alls, då slår tanken mig - vad är det han döljer?

tänker du på skyddandet av din egna identitet?


RSS 2.0