famous.

sedan jag kom hit till tromsö har jag hunnit varit med i lokaltidningen och nu i tv'n. ja - igår kunde man nämligen se mig på nyheterna! fast var bara ett kort inslag från vildmarkscentret, men kul iallafall! så igår var jag alltså och åkte hundsläde, det var helt grymt och verkligen en upplevelse, för er som inte sett bilderna se och njut!  - ifyouloseit.bilddagboken.se

annars igår masade jag mig iväg till träningen, och efter sex timmar ute var man egentligen redan mosig, men iväg tog jag mig och det blev kondition till max! kom hem, och gick och jobbade mera igen. jag är så trött på å jobba, så att det är helg nu, det klagar jag inte alls över. ska bli så skönt. men inga direkta planer för helgen. men antar att jag träffar tim, tränar och sola ska jag med göra! ska bli nice.

idag är det storstädning här, såå tråkigt! men sen ikväll väntar gymmet, och man kanske kan belöna sig själv med något glas vin.. vore ju faktiskt inte helt tokigt!

puss på dig!

thoughts.

västerås - det du inte vet om dig själv, vet alla andra!

hur sant är inte det då? alltså det är ju verkligen helt sjukt, jag förstår inte varför man fortfarande blir förvånad när man hör saker om sig själv. konstigt vad man inte vet om sig själv egentligen.

idag känner jag mig mycket bättre, har bakat bröd, fixat tvätt och nu ska jag ta mig iväg och träna. det är typ galet fint väder ute, utom att det är kallt, men det är sol! ikväll jobbar jag, och även imorgon kväll. sen är det äntligen helg! jag vill ha helg och ledighet. idag i mitt horoskop stod det att jag skulle vara känslig, och överreagera, tycker det har varit jag de senaste två dagarna, haha, men tydligen ska jag må bättre imorgon. så bra!

nu ska jag röra mig bortåt.

love.

tisdag 26 februari

vi går med stora steg fram - nio dagar kvar sen är jag hemma! hemma i västerås. rätt blandade känslor för det, men jag vet att det kommer bli kul iallafall på ett eller annat sätt.

i söndags var jag duktig, jag gick upp och gick till gymmet, efter det solade jag också, sen köpte jag mig en latte och satt i solen och försökte njuta av den. var ju rätt svårt eftersom det var typ -10 ute, men jag försökte iallafall. sen gick jag hem städade hela mitt hus, tog även bort madrass och annat skit, så nu har jag en massa plats, och fortfarande idag ser det perfekt ut! på kvällen mötte jag tim i stan, dit gick jag också - lär jag tillägga. satt och pratade lite. det är jättekul, vet inte om jag skrivit det innan, men när jag kommer tillbaka till norge efter påsk, så är jag och tim på samma flyg! han kommer också dit tidigt, så då har man någon å fördriva lite tid med, det är kul! på måndagen när jag vaknade, kände jag i min kropp att jag mådde skit, feber, huvudvärk och halsont. där med sprack mina planer för att gå å träna. blev tidigt för mig igår, slocknade som en gris, men jag verkligen hatar den känslan med att vara kall och sen bli jätte varm osv. usch. men idag när jag vaknade mådde jag lite bättre, halsen är definitivt bättre, vilket är skönt. men blir att hålla sig undan från gymmet idag med, men imorgon då! ikväll är det även desperate housewifes, me like. så nu ska jag bara hålla mig vaken till halv tio, då programet börjar, wish me luck! haha.

planerna för denna vecka är rätt få.. utom på torsdag, då ska jag nämligen åka hundsläde! ska bli skitkul och jag behöver inte betala någonting, för jag följer med birgit på hennes dagis. så det ska verkligen bli en upplevelse. i helgen har jag tänkt ta det extremt lugnt, bara träna, kolla på alla dumma serier på tv'n och börja packa min väska. det ska bli skoj! men jag måste tänka på massor jag ska ta med för å lämna, för det måste jag göra.


tack för mig.
love.

p.s jag vet en sak som inte du vet!


lördag.

hej allihopa!
lördag idag, tiden går fort, nästan för fort tycker jag! för om tiden hemma ska rulla på i den här takten så kommer jag ju vara tillbaka här på nolltid, galet!

i torsdags var jag hem till buz, han lagade mat till mig, lax med stekt ris och någon jättegod sås. riset var typ det godaste någonsin jag ätit så det blir lätt att man gör flera gånger. sen såg vi även på simpsonsfilmen, även om jag inte diggar simpsons sådär jätte mycket, så var filmen helt klart godkänd. vid elva tiden kunde jag knappt hålla ögonen öppna, så då var det dags för hemfärd, somnade gott i min varma säng!

på fredagen vaknade jag än en gång innan väckarklockan ringde (har gjort det varje dag denna vecka), så upp och duschade sen iväg på lite jobb. jag måste få berätta en sak ang. mitt hår. det har blivit lockigt. alltså riktigt lockigt, jag vet inte om det är vattnet här, eller varför det förändrats så drastiskt! vanligtvis brukar jag ha lockigt hår när mitt hår är kortare och inte så tungt, men nu är det ju långt och tungt, så det är lite konstigt. menmen, när jag slutat jobba så fixade jag mig iordning å så åkte jag ner och mötte tim på stan. vi gick till flyt och åt hamburgertallrik, det var sjukt gott, jag hade tzatziki till och ett stort glass rött vin, mitt älskade vin. haha. under tiden vi åt diskuterades det kalorier i massor, haha. tim är nämligen ett kalorifreak, och allt han äter räknar han ut kalorier, han har t.o.m en tabell där det visar hur mycket kalorier är i vad. men han är som jag, har en dag i veckan då man faktiskt får vara onyttig. hursom.. ett glas vin blev, två, en cider, och några till cider på det. var mycket trevligt, tiden sprang iväg och när klockan närmade sig halv fyra, insåg jag att jag var tvungen å gå till bussen om jag skulle komma hem.

idag lördag gick jag en promenix till jekta, köpte falafel och couscous, lite frukt och tonfisk, tog bussen hem för jag var helt slut, gjorde mat och sov någon timme till. och här sitter jag nu, jobbar, men nu är ungarna i säng, så skönt! jag gjorde pizza till dem nu ikväll, sen kollade vi på film. så rätt nice. imorgon ska jag träna och sola, så det ska bli skönt.. sen städa mitt hem, och sortera min tvätt. kul va?

och om 12 dagar kommer jag hem, så härligt. ska bli jätte kul å träffa alla, i miss you so much!

later..
love.


"nej jag är inte sjuk, jag är svensk"

detta är ett uttryck många norrmän tycker är skitroligt. kul?

idag är det onsdag. det känns skönt att veckan rullar på bra. idag är det sjukt lugnt här hemma, så jag tänkte ta min väska och ta mig till gymmet strax. var där igår kväll, det var smockat med folk. och människor jag aldrig sett i tromsö förrut. helt galet, när man trodde man sett allt liksom. sen kom jag hem, sådär lagom utslagen, och sov väldigt gott inatt! imorgon ska jag hem till buz, han skickade sms till mig igår om jag ville dit å kolla på film, så tänkte väl göra det.. med tanke på att vi bara träffats en gång sen jag kom tillbaka. det som är bra när man kollar på film med honom är att man får bestämma helt själv, haha.. och han tycker alltid jag väljer kassa filmer. men vaddå, en kille står väl ut att kolla på tjejfilmer?

idag är det 15 dagar kvar tills jag kommer hem, seriöst så känns det som en evighet. men jag försöker vara positiv till att det är snaaart. hoppas tiden hemma sen inte kommer gå allt för fort. jag vill njuta av att vara hemma!

jag saknar er.
love.

tromsönews

vi välkomnar måndagen, välkommen!

okej, så glad är jag väl inte för att det är måndag, måndagar känns ofta sega, men det är SÅ skönt när dem är över för då rullar veckorna ofta på väldigt bra. i helgen bodde jag i princip på SATS, träffade min personliga tränare och hade ett grymt träningspass och samma sak på söndagen, men det var riktigt roligt! annars har jag inte gjort någonting mer. tim ville att jag skulle följa med ut i lördags, men jag kände att jag behövde en helg utan alkohol det ska ju även vara bra när man tränar, har jag hört. haha.

nu i veckan händer det inte mycket, jobba, träna, och ännu mer jobb. på fredag tänkte jag bjuda tim över på mat. min ENDA lediga dag denna vecka. okej, mitt jobb är väl inte så ansträngande men det tar ju endå upp hela mina dagar. idag är birgit hemma också.. men hon ligger fortfarande och sover. lyx! inte för jag är nå trött, vaknade imorse full av energi och jag har ju ännu inte hunnit förbruka den så ska ta tag i det snart med brödbakning och tvätt.

xoxo.
love.

torsdag 14/2

godmorgon! igår skrev jag ett inlägg, ett faktiskt rätt vettigt inlägg om framtidsvisioner, men eftersom jag varit inloggad på bloggen lite för länge så hade jag loggats ut, och mitt inlägg försvann ut i tomma intet. idag har jag ingen lust alls att prata framtidsvisoner, på det sättet iallafall, så det får återstå hemligt.

igår var det onsdag, innan klockan var tio hade jag hunnit baka bröd och fixa allt här hemma, tvättat lite utav mina egna kläder, så kände mig jätte duktig. sen vid tolv var jag iväg till sats också, så bokade in möte för min personliga tränare jag ska träffa idag kl 12. ska bli spännande! jag hoppas verkligen jag tar mig i kragen och verkligen håller igång på det här nu. de dagarna jag och GI försökte vara vänner är över. pallar inte alls med de där för det gör att jag inte äter något, eller blir helt manisk och äter allt inget av det slutar nå bra. så nu imorse gjorde jag iordning havregrynsgröt och sen en banan till det. så hej gröt varje morgon typ.

igår när jag slutat jobba träffade jag tim på stan, var jätte trevligt, det är skönt att ses för man behöver både få prata av sig och skratta av sig lite granna ibland, sånt är viktigt. kom hem runt halvtolv, och sen sov jag gott en timme senare.

nu ska jag jobba på här lite.
later.

love.


när 80-talet möter 60 och 70-talisterna

helgen är över och våran älskade måndag är kommen.

i fredags jobbade jag ju, tiden gick fort och jag ödlsade väl halva min kväll att sitta här sen sov jag resterande tiden tills den kom hem. kan ju meddela att muffinsarna jag gjorde smakade verkligen skit. verkligen illa, helt oätliga. det var ungefär lika tillfredställande som att tugga på en kartongskiva.. mm, mumsigt! i lördags, tro det eller ej, låg jag och sov till halvfem, HALVFEM liksom, det är helt sanslöst, jag undrar hur jag kan sova så mycket, galet. vid halvsex ringde tim mig, sen var det bara att skynda sig in i duschen för vi skulle mötas vid åtta. efter endel incidenter som gör det väldigt svårt för mig att klä på mig, lyfta armarna, osv, sågs vi allafall, + några kanadensare, norrmän och någon från indien, en salig blanding dvs. och ja.. jag var minst. jag lärde mig att diskutera hockey med en kanadensare = aldrig släpper samtalsämnet. jag har också lärt mig att 30+ är mer uppmärksamhetskrävande än vi 80 talisterna, vi är mer relaxade och sansade. så hursom, rätt sansade jag blev ganska för mycket full, för tydligen är vi svenskar bra på att dricka jäger fick jag höra, så då var det ju bara att stå fast vid det påståendet och hälla i sig några glas.. för mycket! kvällen var iallafall lyckad, på något konstigt sätt!

igår var jag seg och låg och degade framför tv'n till sju, sen åkte jag ner å mötte tim för en fika på stan.. alltid något söndagsnöje. sen kom jag hem och sov så skönt! ..idag på schemat står det tvätt och en färd ner mot stan för å gå å kolla hur det går med min bank eftersom jag inte fått nå papper eller nå hem än, tycker de är lite konsigt! annars i veckan händer de väl inte så mycket, ska åka nå skidlopp på onsdag, haha.. vet inte vad jag gett mig in på.. men det visar sig.

nu ska jag försöka ta tag i dagen.

love.

fredag morgon.

fredag idag.
det känns kan jag sägas, mycket jobb idag! nu står bröderna på jäsning för sista gången. alltså dessa bröd, skall jäsas i hundra om gångar på olika ställen, lite drygt! sen är det dags för mig att laga mina frukostmuffins. som inte många utav er vet är att jag börjat med GI metoden. det har gått lite sådär, tredje dagen idag, men jag måste hitta nå annat än den äckliga grönsaksoppan å dricka. hittade därför dessa muffins, jag håller tummarna på att dem är goda, dem innehåller nämligen bara 3 kolhydrather/muffins. i let you know. fast igår fuskade jag, jag var så sjukt hungrig när jag kom hem.. det jag hade att välja på var pasta = totalt uteslutet, så då åt jag en kiwi. och frukt är absolut förbjudet. ja jag får se hur denna GI metod fungerar, annars kommer jag nog hitta på en egen diet. finns ingen som passar mig riktigt.. haha.


igår var jag iallafall iväg och fikade med buzz, det var helt okej. sedan ringde maria mig också. gud vad glad jag blev! det känns verkligen inte som hon är borta, men det måste jag ju inse. men jag vill ju inte. vi hade typ tusen saker att berätta och pratade i mun på varandra. men hon kommer iallafall hit i slutet på mars. det ska bli kul! sen tänkte jag ta en trip till london i slutet på april. jag fattar inte hur vi ska klara oss utan varandra sen.. det känns helt omöjligt att ses varje månad. men några ggr per år lär det ju bli. det enda som kostar är en flygbiljett, och det kan man få tag på rätt billigt. lite positiv måste man ju vara, även när det är svårt. jag trodde inte jag skulle träffa en sån bra vän som henne, men jag är glad för det!


jag har även pratat rätt mycket med Ana som var här, hon vill att jag skulle komma till dem i Kroatsien, det är självklart att jag ska det.. men jag tror inte det kommer bli lika snabbt. allting kommer jag helt omöjligt hinna med. men man kommer ju alltid ha någonstans i världen att åka sen, det är skoj :)

fast nu, skulle det nog kännas mest exotiskt att åka hem. men det vet jag ju att jag ska.
idag jobbar jag hela dagen, och natten, har iallafall något som håller mig sysselsatt denna fredag. ska hämta birgit tidigare idag från dagiset så tänkte jag ta med mig alla barnen å åka skridskor. får bara hoppas på att vädret blir bättre. och hör och häpna allihopa, nästa onsdag ska jag åka nå skidlopp, haha. det kommer bli galet. var typ 100 år sedan jag stod på ett par skidor.


nu.. back to work.
uppdaterar kanske ikväll om mina smarriga muffins.
later!


love.


sjunde februari tvåtusenåtta

hejochhå.

har nyss vaknat från min andra vända sömn idag, det är helt galet hur jag kan sova så mycket! men har verkligen varit helt slut sen när jag kom hit. igår efter jag slutat jobba träffade jag tim nere på stan. det var jätte trevligt. vi satt å pratatade i x antal timmar. jag är glad att jag träffat någon som honom, man kan inte tro att han är tio år äldre än mig, för man är så lika på så många sätt. vid elva tiden tog jag bussen hem, och sedan väntade sängen, somnade påengång. ikväll tänker jag inte ens sätta på tv'n för vet att jag inte kommer kolla alls. haha. så idag var egentligen meningen att jag skulle ner på stan, men så blev det inte heller, jag var så trött så gick å la mig istället. jag får ta det imorgon. jag är så bra som skjuter upp all jag skulle gjort under veckan tills imorgon, men har man en deadline(?) så har man. ikväll ska jag träffa buzz, ska bli roligt. fast ibland blir man helt tokig på det han säger, för det finns ingen sanning i det alls. får se hur länge man står ut.

vad annars har jag uppnått den här veckan?

jo jag har sökt ytterligare ett jobb, grattis till mig. men det blir att söka stenhårt sen i mars när jag är hemma inför sommaren, men jag kan ju åtminstonde göra det jag kan här. sen har jag även skrivit till vandrarhemmet som vi brukar sova på i agusti, såklart var jag ute i alldeles för god tid, så nästa vecka skulle dem höra av sig, så får jag boka rum då. det är så sjukt fint där, och jag längtar verkligen till sommaren. jag hoppas bara jag får något kanonjobb så man kan göra tusen saker - om inte mer :)

jag längtar verkligen hem! fast det är inte så jag otrivs här, heller. jag tycker mitt liv är rätt soft faktiskt. men mitt jobb känns inte alls givande. det känns som syftet till att jag kom hit är redan uppklarat. jag har träffat massa härliga människor, lärt mig saker om mig själv.. vad mer finns det? men det känns som jag med, jag tröttnar alltid på det jag gör, men är det så konstigt att man kanske vill få ut lite mer utav det? jag är lite trött på att resa fram och tillbaka, åka buss, jobba i ett hem som inte låter mig komma ut och vara social, trött på att längta hem,. ja ni ser.

men glad är jag konstigt nog endå, men mer kan jag inte säga om det än.. gnälla måste jag ju få göra.

puss på mina favoriter, ni vet vilka ni är :*

love.

30 dagar..

ja, om 30 dagar är jag hemma igen - jag räknade idag, men nu ska jag inte räkna mer, det har jag redan lovat erica. men hallå, jag har varit här en dag och jag saknar er redan. galet :*

så, i torsdags började jag den långa resan hem, lång var den, 13 timmar, det känns rätt galet. men hemma i västerås var sig allt likt, vilket jag tycker om. på fredagen var det en massa stress med klänning, läkare, erica(!) osv. och på lördagen var det bröllop, tog mig fyra timmar att göra mig iordning sedan var vi redo för färd mot kyrkan. bröllopet var jätte fint, vi var i badelunda kyrka. man blev lite nervös när man skulle gå ner för gången, jag vet ju liksom inte riktigt om man ska stirra rakt fram som ett fån, eller om man ska kolla in i kameran å le - haha, jag gjorde iallafall lite både och. efter kyrkan så åkte vi vidare till skultuna, och det var typ kaos på vägarna, men tillslut kom vi fram! det blev champange och vin, i alldeles för stora mängder för mig.. jag höll även ett tal för brudparet, och gästerna skrattade och grät. min fasters kille kom även till mig och sa "inte ett öga var torrt", även många kom till mig under kvällen och berättade hur bra dem tyckte det var, så jag blev jätte glad att jag hade lyckats! sen blev det ännu mer fotografering, vin, och mingel med folk.

vid nio tiden åkte jag ner på stan och träffade jennie, vi åkte hem till erica där det vankades förfest.. ska jag vara ärlig så kommer jag typ inte ihåg så mycket, men endå så fortsatte jag dricka. haha, vi gick sedan ner på stan, jag och jennie gick sist och alla försvann från oss. men vi hade nog det rätt kul iallafall. hur vi kom in på konrad är helt svart, usch det låter bara värre. men jag kan ju säga att jag hade en skit trevlig kväll, dansande, drickande, och träffade en del kul personer.. natten den avrundades på donken. och sen i errburr's säng med alla kläder + jackan på. usch så hemskt att vakna så.


men nu är jag back on track här igen, men jag längtar hem. det kan jag inte förneka. men det ordnar sig, det gör det alltid..

love.

RSS 2.0