springfeelings.

hej-och-hå!
det här inlägget blir mitt hundrade (100) inlägg, det är inte illa. mycket flitigt skrivet skulle jag nog säga, med tanke på att jag började blogga i augusti. galet.

tisdag idag, jag har hunnit varit ute och sprungit, det känns extremt konstigt att gå ut i t-shirt här. även om stora snöhögar är kvar så är marken synlig, aldrig sett tromsömark förrut, så en ny upplevelse. hursom, tillbaka till springningen, var jätte härligt! man blev lagom svettig på de 50 minuterna jag höll igång. hemma är rena paradiset å springa jämnfört med här, här går det upp och ner konstant, men det gäller att kämpa. jag trodde det skulle bli offentlig förnedring min tur, men jag kände att jag gjorde detta med stil, mycket är nog tack vare alla dessa timmar jag suttit på denna förbannade cykeln på sats, men träning ger resultat!

jag känner mig effektiv idag, har hunnit med två tvättar, diskat, bäddat, gjort en kladdkaka, samt tränat. jag är en maskin! haha, eller ja.. kanske inte, men en bra liknelse.

igår var jag ute på en promenad, men jag känner att mina promenader utan ett riktigt "mål" känns tråkiga, så gick förbi tim och drack en latte och kilade hem sen runt tiotiden. jag kände mig riktigt stolt att jag hittade dit, aldrig gått där förrut, lite vilse dock, men jag har tur som har norrmännen på min sida.

imorgon är det valborg, vilket man inte firar här i norge. men dagen till ära, blir det grillning imorgon. sen tänkte jag nog åka hem till tim, så får vi se vad vi hittar på. beror väl lite på också hur det går för mig hos banken idag. jag säger det, skaffa aldrig DnBnord om du ska ta någon bank i norge, förlita dig på gamla hederliga nordea, visserlingen dyra, men aldrig nå krångel med dem!

vill avsluta med denna artikel från aftonbladet.se 7/4-08 - den vänder iallafall uppochned på min mage, det är inte mycket jag tycker är "onaturligt" men någon måtta får det väl iallafall vara!

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2202911.ab


Mr Big

Jag tror att vi många har en Mr Big på ett eller annat sätt, en kille från vårt förflutna, vi har gått upp och ner - fram och tillbaka med. Han vet när vi är lyckliga och det är då han kommer till en och säger just de orden vi ville höra när det var vi var med honom. Han har en radar, han vet precis när han ska komma. Min Mr Big vet, han vet så väl. Men jag tror långt ifrån att han och jag kommer sluta lyckliga tillsammans. Men ibland blir jag galen på mig själv att jag inte kan släppa tanken på honom, och att han ska komma och göra mos utav mina tankar. Han kan inte ge mig logiskt tänkande på något sätt, på hur killar är eller beter sig, för han.. han bara är. Jag är så över honom, det vet jag, men jag vet att om jag inte vore så pass stark och har det förnuftet jag har - så skulle hans ord, kunna få mig att falla igen. Det gör mig galen, att en människa kan ha sådan stor påverkan på mig.


Sen jag kom hit till Norge har jag kollat på sex and the city otaliga gånger, minst fyra gånger har jag nog kollat igenom de sex säsongerna. Varje gång man tittar så ser man något nytt, igår såg jag sista avsnittet, det spelar ingen roll att jag säkert sett det avsnittet minst tio gånger, men varje gång Carrie återförenas med sina vänner kan jag inte låta bli att gråta, eller när Charlotte får reda på att dem ska få adoptera ett barn från Kina. Jag ser verkligen fram emot när filmen kommer, mina förväntningar är stora och jag hoppas jag inte blir besviken.


Dagens fråga:

Vi lever på 2000-talet, det märks klart och tydligt. Det är inte bara vi människor som tas till nya nivåer, utan även forskningen - på ett betydligt löjligt sätt i vissa aspekter.  Nu undersöker vi om man kan förutse om ens barn är homosexuell eller inte genom forskning utav generna, beroende på hur forskningsarbetet utvecklas ska man kunna erbjuda genom ultraljud att man kan få reda på om ens barn är homosexuell. Enligt min mening, och utav mina vänner som jag pratat med det här om anser vi att det här låter helt galet och fel, hur ska gener utesluta ens sexuella läggning? Okej, det kan vara ett intressant forskningsprojekt, men att tusentals kronor ska läggas på en meningslös fråga är väl vad egentligen som gör mig mest upprörd, när vi skulle kunna lägga pengarna på att ex utveckla hiv/aids forskningen vilket ger oss mycket mer. Man kan ju även ställa sig denna frågan, baserat på svaret kommer den här forskningen öka antalet aborter? Även om homosexualitet i dagens samhälle blir mer och mer accepterat, hur skulle det se ut om en superkristen familj får reda på att deras barn troligtvis kommer bli homosexuellt, vad händer? Eller om man bara är en person som hatar homosexuella? Detta kommer då troligtvis göra att aborter ökar - drastiskt! Jag tror att man knappast kan se genom gener om man är homosexuell eller inte, enligt min åsikt har det att göra med vad man är attraherad till, tjejer eller killar, vilka man umgås med, ens livsstil helt enkelt och denna tror jag kan utvecklas, och framför allt vad man är nyfiken på. Detta är ingenting som handlar om gener, utan vad man själv gör det till.


Vad tror du, tror du att man kan se på ens gener om man är homosexuell eller inte?

jag bara måste..


låta er veta om en av de roligaste sidorna jag sett på länge,
sök sedan på västerås, haha. så grymt kul - och jag som inte ens gillar såna sidor egenligen,
ni kommer älska det.


www.tjuvlyssnat.se


oh friday.

idag skiner solen, wiho. det är första gången nu på flera dagar, jag känner mig glad, fast utan anledning. men vädret har en stor påverkan på mig med tror jag, så tack solen för du förgyller min dag! igår mötte jag tim på stan vid nio tiden, vi gick till circa blev två glas vin för min del, var supermysigt. kändes oerhört skönt att träffa någon att vara social med. vi pratade mycket om att jag snart åker hem, och jag kommer verkligen inte komma tillbaka. eller jag kommer väl komma hit inom de närmsta åren, men jag kommer lämna mitt hem som jag haft. helt galet, jag tror det kommer bli en känslosam splittring, men hursom förr eller senare skulle dagen ha kommit, och nu när jag så gärna vill hem så kan den lika gärna komma lite tidigare. var hemma runt halvett och då var jag galet trött, så somnade påengång. vaknade halvåtta imorse, vilket betyder att jag försovit mig lite grann, men dem var även sena här i familjen så inga problem.

annars igår var jag lite effektiv och tvättade mina fönster, så nu ser man ut! haha. jag tror nog aldrig fönsterna blivit ordentligt tvättade. men nu är det fixat. jag ska börja ta tag i min packning och se till att det blir bra organiserat, så att jag kan få med det mesta hem, så gäller att börja i tid, iallafall om man heter ida.

imorgon är jag bjuden på middag - in african style. ska bli kul! jag saknar afrikanskt ris, och även om jag lärt mig göra det, men på något sätt så är det ju alltid godare när det blir gjort av någon som verkligen kan.

jag längtar så sjukt mycket hem, och det är faktiskt väldigt snart jag kommer. jag tror det kommer bli en galet bra sommar, även om jag har planerat ungefär noll, men det betyder spontanitet, roligt! ja som ni ser, mitt liv rullar på.. visst är det härligt?

xoxo.

dagar + veckor = 1 månad

en månad har gått nu, exakt sen jag åkte hemifrån. jag vet inte om tiden gått fort eller sakta sen jag kom. månaden generellt har väl gått rätt fort, dagarna har däremot varit oerhört tunga. på något sätt finns det så mycket som håller en kvar där hemma, så dagarna har känts meningslösa, rätt ut sagt! igår kände jag mig så nere så att man kunde inte annat än att gråta. det känns bra då att man får lite kärlek från nära och kära hemma, att man får känna sig saknad och att veta att man själv klarar och orkar. ibland betyder någon annans ord så mycket mer än ens egna. jag övertygar mig själv hela tiden om att jag klarar mig, men tillslut när man förlorat tron på sig själv, är det bra att ha någon som bekräftar och pushar på. tack. på något sätt är det alltid lättare att säga de där orden till andra, som man vet att dem vill höra, men när det gäller en själv är man alltid så jävla kritisk, jag blir så trött på det, man får försöka att ta det lite med ro.

idag har jag tvättdag, av mina egna kläder dock. i stort behov. mitt hus ser ut som en total katastrof, jag har inte orkat bry mig någonting sen jag kom tillbaka, väskan är oupppackad, kassar står överallt och badrummet var en katastrof. igår var jag så illa tvungen att fixa därinne, så det känns jätteskönt att badrummet är en frihetszon iallafall. jag ska skärpa mig.

ikväll är det one tree hill, har aldrig följt serien, någonsin. men nu är det tydligen fyra år senare efter dem gått ut highschool(?), liknar lite OC och nu efter en månad har man ju kommit in i serien lite grann, så dubbelavsnitt ikväll = perfekt onsdagsmys. synd bara att onsdagen blir ensam, men jag börjar vänja mig. okej, nej det gör jag inte allste, men det är något jag försöker intala mig.

imorgon blir det en tripp till favoritplacet in the city..      
later.

vinterland.

jag är så trött på vinterskor, vinterjacka, halsduk, tjocktröjor och allt som har att göra med att stoppa på sig lager med lager av varma kläder. jag är så avundsjuk på sveriges varma väder, här är våren långt ifrån kommen, helt galet.

klockan närmar sig halv tio, bröden står på jäsning och kläder skall vikas. fy så tråkigt! jag känner mig mestadels negativ till allt faktiskt, ingenting känns kul och jag vill bara hem. mina dagar ser likadana ut, går upp vid sju, fixar lite, sen slappt till halv fyra då jag hämtar birgit, slutar jobba vid fem, går och tränar sen hem och kollar på tv. what a life? det känns bara jävligt ensamt. och det är jag trött på!

i helgen ringde maria mig, i lördags. gud vad jag saknar henne! men snart kommer vi att ses igen, och det kommer bli galet kul. jag tror hela sommaren kommer bli galet kul på något sätt. jag kommer uppskatta dem små sakerna så himla lätt.. och det är ju bra. igår ringde buz mig med, vi har inte träffats på över två månader, det känns också jätte konstigt. men dels är de mitt fel för att jag alltid avbokar i sista sekund. men vi ska ses snart, snart åker jag ju ändå.. så får offra mig, thats what friends do, right?

en sak som stör mig jätte mycket i det norska språket är att man säger dårlig - dårligare - dårligast, skitstörigt, eftersom det är typ helt tvärtom från svenskan då man inte använder sig utav den förlängningen, och att jag konstant nu säger så! jag hoppas inte månaderna här rubbat min svenska helt, ni får rätta mig när jag har fel.

hursom, time for some work.
later.

i love me.

jag har exprimenterat - och här är resultatet ;


definition - vem är jag?


Jag tror att vi människor egentligen inte vet så mycket om oss själva. Känner vi oss verkligen så bra som vi tror? Ibland undrar jag om jag är den där självständiga tjejen som inte behöver någon annan, jag behöver ingens hjälp för jag klarar mig bra själv - eller gör jag verkligen det? Ibland är det okej att ta emot hjälp, men varför känner jag mig så svag och underlägsen när jag gör det? Det är okej att få hjälp av vissa personer, sin mamma, ens moster, sin bästa vän. Men en vän? Det känns konstigt, men varför? Jag ställer mer än gärna upp för mina vänner, finns där på många sätt, men varför är det så svårt när det kommer till mig själv? Kanske är det så att jag gärna tror att mina beslut och tankar är bäst, för så har jag ju alltid tänkt/gjort, och det har ju fungerat. På sista tiden har jag mer och mer släppt in nya människor i mitt liv, jag har varit lite mera "öppen för förslag" och jag har fått nya tankesätt för handlingar och agerande, vissa har totalt förvirrat mig och fört mig till botten, men vissa saker har gett nya resultat som jag aldrig har kunnat förvänta mig, på positiva sätt. Jag vet inte så mycket som jag tror, och när jag drar egna slutsatser utan fakta blir resultatet baserat på falska grunder. Så vem är jag? Tjejen som väntar på att bli räddad? Tjejen som väntar på att en kärlekssaga ska läggas i hennes händer med händelserika kapitel och ett lyckligt slut? Well.. vi får se, för i den verkliga världen finns inga klara svar, och sanningen är ju den, att jag lever i en värld, baserad på beslut, timing och agerande och då kan allting ändras från ena dagen till den andra.


Jag kan tänka mig att ni blir lite galna på mig emellanåt, hur tror ni inte det är att leva med mig själv? Man kan ju undra, hur kan jag ha alla dessa frågor, och vart kommer dem ifrån? Jag önskar jag kunde sluta tänka, sluta undra, men jag kan inte det. Jag kanske skulle skaffa mig ett intresse, som inte innehåller särskilt mycket tänkande kring livets alla frågor, mig själv, vänner, familj eller killar. Tacksam för hjälp! Haha. Slutar inte detta upp när jag flyttar hem, kommer nog någon tvångsinlägga mig på psyk eller något. Eller är det så att flera tänker, har frågor och tankar - men jag blottar mina? Kanske är det fel av mig att göra det, kanske inte, för varför ska jag dölja vem jag är. Take it or leave it, thats me.


För att vara mindre allvarlig, idag köpte jag en jucie som är full med antioxidanter, antioxidanter är jätteviktigt för kroppens celler. Det är där antioxidanterna hjälper och beskyddar kroppens celler. Jag har hört något om att i kroppen har vi redan ursprungliga antioxidanter, men förstörs dem så kan kroppen själv inte producera nya antioxidanter - vet inte om detta påstående är sant, men OM det är det, betyder det att vi måste fylla på med antioxidanter med jämna mellanrum, med antioxidant näring som t.ex granatäpple. Granatäpple är en lite nyare frukt, kanske ses som lite "trendigare" men faktum är att granatäpplet har funnits i många århundraden och förr i tiden hade man just granatäpple för att bota olika sjukdomar, rätt galet.


Nej kanske dags att runda av, grattis till dig om du orkat ta dig igenom denna novell.

Good night!


18 april.

fredag - du är välkommen, vi bugar och bockar!

ännu en dag hemma med barnen, att det ska vara så svårt att bli frisk. jag har räknat ut att jag har spenderat ungefär 70 timmar med hilmar denna vecka, det är ju sanslöst. ska bli så skönt med helg och min egna tid. när jag slutat jobba tänker jag gå å köpa vin. så får jag se vart kvällen bär av därifrån. jag känner mig lite motsträvig till att planera in något med tim eller inte, what to do? livets svåra frågor.

här annars har det snöat nonstop i två dagar, galet. nu är det verkligen vinter vinter - IGEN! vinterland here i am. jag blir så trött på snön, jag har haft snö nu hela min vistelse, jag såg ljuset ett tag, men det försvann fort.

jag har kommit på att facebook är rätt underskattat, eller ja - jag underskattade facebook. det finns liksom en hel värld av människor där. endel människor jag aldrig mer trodde jag skulle ha kontakt med igen har man nu funnit, det känns superkul. ibörjan när facebook var nytt vägrade jag facebook, men sen slets man med i grupptrycket och signade in. lucky me! jag tycker alla borde gå med i facebook. så gör det!

ang mitt projekt om att göra ett fotoalbum så går det super, till hjälp med min start så fick jag av fuji (www.fujidirekt.se) 100 gratis bilder att framkalla, det var inte illa. så hjälpte till med min start, och man kan typ göra super roliga fotoalbum online, MEN hela den här grejen med fotoalbumet är att jag ska göra det personligt, så jag tror det ger mer värde för mig själv om jag gör det för hand. nu ska jag bara ge mig ut på jakt efter ett album, fina pennor och sedan invänta korten så är jag ju på gång, roligt!

har lovat biggan att vi ska baka chokladkaka idag,
så bäst att hålla löftet.

ciao.

vardagsstuff.

är det så dåligt att tänka? att ha åsikter, att kunna stå för något till 100%, varför är det så dåligt för? jag har ofta fått höra "ida du tänker för mycket" ska jag då ursäkta mig för att jag vill ha ording och struktur i mitt liv? att jag vill veta vad som händer och vart jag står? när blev tänkadet en dålig del av en själv. visst, ibland kan man tänka för mycket, tänka på saker som man inte kan göra någonting åt i nuläget, men jag måste endå få ha det i mitt huvud för att jag ska må bra. jag kommer aldrig sluta tänka, jag måste ha mitt förnuft till mig själv kvar - utan det vet jag faktiskt inte vad eller vem jag är, oavsett vad någon annan tycker eller säger.

men jag kanske är för djup, för rakt på, jag kanske ska lätta lite på mig själv, och inte vara för tankspridd? fick en rätt kul kommentar idag, att min blogg var en hel verksamhet och såklart, att jag tänker för mycket. var rätt kul, dels för att det kom ifrån den personen och för att ja.. det ligger sanning i det med. i en relation, om ens partner säger att den tycker man tänker för mycket, tror jag att det är personen i fråga som själv är rädd för att hamna i en konflikt, eller hamna inför frågor den inte kan eller inte är beredd på att svara på.. eller så är jag bara väldigt överdriven. struntsaksamma.


inatt hade jag världens hemskaste natt, sov hur dåligt som helst och jag frös - trotts 30c rumstemperatur och två täcken + kläderna på, tror febern smygit sig på mig då.. idag har jag runt 38c, usch inte alls kul. mitt imunförsvar känns rätt kasst inte alls kul, men jag hoppas det inte blir långvarigt. nu ska jag dricka klart min latte, byta lakan i sängarna och sen ska jag hämta birigit på dagis.

och jo EN sak, vaknade idag med galet med snö.. what? det är snart maj, och vad nu. helt gråtfärdig. men de är bara å stå ut, en månad kvar, sen aldrig mer - tack gode gud!

what goes around comes around

idag är det onsdag, snön verkligen öser ner här och det är galet deprimerande alltså, iallafall när man blivit uppdaterad om att hemma i västerås är det runt 10 plusgrader. hade ju inte varit allt för deprimerande om jag visste att det öste ner regn eller att det åtminstonde var minusgrader. men så är det ju, vädret är olika beroende på vart man är lokaliserad. (kan inte sluta tänka, varför.. varför åkte jag hit - av alla ställen?) men det är bara att le och leva vidare - ungefär.

idag har jag varit här i tre veckor, nästan en månad alltså. tiden har väl endå gått någorlunda fort och det är halvtid snart tills hemfärd, peppen inför det är lagom hög kan jag ju säga. ska bli skönt och komma hem, men jag tror endå det kommer kännas tugnt, för då vet jag ju att jag verkligen inte ska komma tillbaka. men jag har fått ut det jag velat av denna resan, jag har fått erfarenheter som jag aldrig skulle kunnat få hemma, jag har berikat mig själv med mycket, och det är jag så glad över. men nu är det verkligen bra. den sista tiden här tänker jag spendera på sats, med barnen, familjen och med nya upplevelser som jag ännu inte hunnit med här. det kommer bli superskoj!

jag saknar er snuttar där hemma.

xoxo

ibland behöver vi få vara barn med.

i dagens samhälle tvingas vi mer eller mindre växa upp fort, bli vuxna, inte bara pga media utan val vi behöver ta som påverkar våran framtid, ett av de valen är bland annat valet inför gymnasiet. jag kommer ihåg det som ett val som kändes tugnt och oerhört svårt, och jag velade mycket fram och tillbaka, men endå blev valet inte rätt.. livet hade då sina med och motgångar, men tillslut de två sista åren blev ju riktigt lyckade i skolgången, och jag trivdes och kände den ambitösa sidan av mig komma fram igen. nu har jag en livsplans, vad som måste hända ju äldre man blir, vad man ska bli, och när man ska få barn, och när man ska gifta sig.. jag vet redan nu, att inget utav det här kommer uppnås vid den tidspunkten jag satt ut, för allting är så oklart, och just nu har jag ingenting som känns stabilt. jag är en människa som älskar och planera och sätta tidsscheman, samtidigt som jag är en person som bara skulle kunna ta mitt pickochpack och bara dra.. det går ju inte ihop! jag känner panik inför framtiden, jag har åldersnoja och är inte ens tjugoett, det är ju katastrof. sen dagen då jag skulle välja gymnasium, är nog den dagen jag kände att jag hade något slags ansvar, att jag gjorde val som skulle reflektera mig och vem jag är.. den dagen tar vi alla ett kliv in i vuxenvärlden vare sig vi vill eller ej, vi blir tvingade att växa upp och ta ansvar, det är inget vi kan säga nej till.

igår var jag och barnen +3 på hoppe loppe land, min inställning var rätt negativ, men insåg att jag var tvungen att göra det bästa av situationen, så av med skorna och på med ett leende och trampolinen och hoppborgen var min bästa vän. vilken känsla när man står där och hoppar, man är barn och har inga problem, det största problemet man har är väl att det ska komma en äldre unge och knuffa undan dig och man själv vågar inte göra annat än att lyda. men det var ingen jag behövde bry mig om, för jag var ju äldst.. jag tror upplevelsen gav mig hopp, hopp om att jag fortfarande kan vara ett barn ibland om jag vill, även om jag nu är klassificerad som vuxen - även om jag långt ifrån känner att jag är det.. men oavsett ålder, så får vi alla leka ibland, alltid är vi någons barn, eller hur?

vikten av minnen.

för varje dag kliver vi mer och mer framåt, in i framtiden, vi förnyar oss, både tekniskt och fysiskt. jag har ingenting emot att saker förnyas, jag tycker det är kul hur vi utvecklar produkter mer och mer, nya system osv. men någonting jag tycker vi ska hålla kvar vid, är fotoalbum. just nu med fotografier är allting så digitalt, man har allting på datorn, men vad händer om datorn crashar? alla minnen, alla bilder går bortom i tomma intet. och hur kul är det inte att sitta och kolla i ett fotoalbum, tillskillnad från en mapp på datorn? jag ska börja ett projekt i år och göra ett fotoalbum till mig själv i julkapp, framkalla bilder från varje månad det här året, skriva ner, och göra ett jätte fint fotoalbum, tror jag kan bli jätte roligt! jag ska visserligen ge fotoalbumet till mig själv, men har du en pojkvän/flickvän så kan ju det här vara någonting att tänka på, jag tror de är en utav de finaste gåvorna man kan få, så kan man skriva små citat vid bilderna, hur gulligt är inte det då?

som ni alla säkert ha varit uppmärksamma om är Engla-fallet i Sverige, tycker det är galet hemskt, och nu har vi fått veta att hon är mördad. jag kommer aldrig förstå mig på hur man bara kan kidnappa ett barn och mörda någon.. ikväll kommer vi tända ljus för henne kl 21, för att visa att vi bryr oss och tänker på henne, gör det du med!


im yours.

en ny dag, nya tag.
idag är vi starka, eller var det igår?
jag vet inte - dagarna bara går.
det är svårt å se vart vi står,
inga spår,
inte ett endaste tecken från igår.
idag är vi starka, eller var det igår?
jag vet inte - dagarna bara går.


har ni hört det nya stjärnskottet Jason Mraz, med låten i'm yours? man smälter ju, jag smälter! han har även många andra bra låtar. hett tips! vill bara påpeka en sak med gårdagens inlägg, jag menar inte att det är synd om mig, det vill jag absolut inte att ni ska tycka, det här är inget nytt för mig, det är många som inte vetat om det bara, men jag överlever, det har jag alltid gjort.

igår var vädret här helt fantastiskt, tog en stol och satt ute, drack en latte å njöt av den varma solen. jag vill ha vår, sommar, jag vill ha uteserveringar, vin med alla rätta aromer, fetaost, tomater, jordgubbar.. ja, ni fattar. det ser ut att bli lika fint väder idag som igår, härligt! varje dag nu i snart en vecka har jag sprungit till brevlådan klockan tolv, väntar ivrigt på min deklaration, men dem är så sega på å skicka den hit till mig. buhuu! stackars mig. men de återstår å se, kanske den kommer idag, eller imorgon.

jag känner mig sjukt sällskapssjuk, förövrigt. men jag har inte träffat någon vettig människa sen i lördags, men nu är de snart helg och det är fullspäckat.. mer om det senare. idag står inte mycket på schemat, lite jobb, träna, sen städa upp lite hemma, sen ikväll är de so you think you can dance, både mario och junior har ju gått vidare bland de åtta från sverige, spännande! får se hur upplägget på denna serie är, men jag tror inte det är i klass med det amerikanska, man blir lätt besviken, samma sak har de varit med idol, och andra program tagna från staterna. men lite klass blir det alltid, för dansen är ju super.


familyissues



dagens issue; familj

ni får rätta mig om ni tycker jag har fel, men jag ser det som så - skaffar man barn, så är väl barnen alltid ens barn, oavsett om dem är 7, 19 eller 36? självklart förändras relationen, eller inte förändras men den utvecklas, man blir mer självständig och man är såklart inte lika beroende av sina föräldrar när man är 21 som kanske när man är 10. jag tänker vara helt öppen och ärlig om detta, för jag tycker inte det behöver vara nå hyshhysh angående det här. min pappa glömde bort mig när jag var 17, då flyttade jag hemifrån. ibörjan såg jag inte det som han hade glömt mig, för han hade precis träffat en ny tjej och när man är nykär vet jag hur det kan va. det som hände under veckorna, månadernas gång var att vi inte hade någon kontakt, min pappa kom aldrig på besök där jag bodde, ÄVEN fast det var 2 minuter mellan oss. jag var alltid den som hörde av mig. hursomhelst, när jag flyttade ifrån lägenheten erbjöd pappa sig inte en gång att jag skulle få bo där, "du ska inte bo här, hoppas jag" sa han - aldrig i livet, tänkte jag. han hade ju sin nya familj att tänka på (hans egna ord). jag bodde hos mamma över sommaren, jag tror jag såg pappa en eller två gånger under den sommaren, och det var på mitt jobb. pappa har mer och mer dragit sig undan från släkten, farmor är ledsen, och farfar är nog det med, men han visar det mer med irritation. det känns som jag har fått något osynligt ansvar att hålla ihop släktbanden, jaja, nog om det..  sen flyttade jag till norge, i början på december ringde min pappa mig. han berättade att han och åsa skulle gifta sig, och frågade om jag ville bli brudtärna. jag försökte låta glad, men vet inte hurvida jag lyckades, och jag fattade inte varför jag sa ja till att vara brudtärna.. nu är det över två år sedan jag hade någon slags "pappa", men okej, en ring på fingret, det berör inte mig, och jag kan ställa upp som den "duktiga" dottern. gjort och sagt och till råga på allt höll jag ett tal, det var skrivet från hjärtat till den pappa jag hade, inte den jag har nu.

jag har funderat många gånger på om jag skulle säga till pappa hur jag kände, att jag saknade honom, att det inte kändes som jag hade någon pappa längre, att han inte finns där för mig. men jag har aldrig funnit den sytrkan, eller modet att berätta men så kom dagen, pappa ringde och berättade att jag skulle bli storasyster. STORASYSTER, what the.. ? räcker det inte med de 7 ungarna de har? oj, där räknade jag visst med mig, men kommer han ha tid för de barnet? då kunde jag inte hålla mig längre, utan bara vräkte ur mig alla känslor jag burit på i flera år, jag kände mig stolt och stark. och vad var responsen från honom? närmare bestämt oberörd! min pappa har förändrats till en gående zombie, han bryr sig inte alls om sin dotter, jag är helt bortglömd, och han varken vill eller försöker bygga upp något nytt mellan oss. jag sa till honom att det inte kändes som jag hade någon pappa längre, hade mitt barn sagt det, hade mitt hjärta brustit till tusen. jag antar att han måste disskutera med åsa, innan han kan ge mig något svar. för vad som har gällt frågor mellan mig och pappa, så måste det disskuteras med henne, what? hon har ingenting med mig och min pappa och göra. men om det nu är hon som inte vill att vi ska träffas, eller att min pappa förengångs skull har en stark åsikt gällande något, fine. för nu tänker jag inte jaga honom mer, jag vill inte kräva någon slags relation mellan honom och mig när han inte kan få mig att känna mig välkommen. jag önskar han, hans fru hans alla barn och den nya ungen ett lyckligt liv. och jag hoppas ingen av de barnen, ska behöva uppleva allt det jag känt - för inget barn, oavsett ålder, ska någonsin ha känslan att vara sviken, av sin förälder.


update.

utdrag ur mitt horoskåp;

"världen är inte emot dig, det bara känns så. det kan göra dig gott att ha lite tid för dig själv."

komiskt.

bekräftelse 2000

bekräftelse är någonting vi alla behöver - duger jag som jag är? är jag bra nog för dig? finns så mycket! jag behöver sjukt mycket bekräftelse, jag behöver få ta plats, jag behöver få prata av mig när det är någonting. jag är sån. det blir kanske för mycket jag, jag och jag. det vet jag. jag har minskat rejält på det där nu, nu är det inte bara jag, jag tror närmare bestämt att jag blivit bortglömd. rätt konstigt. jag tycker det är konstigt att människor vi tycker om kan ha sådan påverkan på en så det är sanslöst. jag vill inte bli påverkad, inte på ett sätt där jag känner mig nere, och totalt bortglömd. jag kan inte gå med på att bli psykistmisshandlad av mina egna tankar och på andras sätt att ignorera. kanske bara det är så en viss typ av människor fungerar? jag vet inte. det är så oklart. för jag vet ingenting och jag vet inte om det är personligt eller ej.. men det är så jag tar det. lite uppskattning tack!

jag tror också det är svårt att ha någon slags påverkan på människor när man är långt bort. men jag vet inte hur jag ska agera, eller försöka ta "kontroll" över en situation som är utom mitt räckhåll? ska man bara tro på det man sa, eller ska man glömma för stunden och sedan gå tillbaka när man kommer hem? så sjukt svårt! om tankar kunde döda.. haha, då vore jag nog död för tänkandet tär på mig!


just nu vill jag komma hem. imorgon ska jag prata med familjen om att jag ska åka hem i maj, jag är nervös, men samtidigt längtansfull för att då blir det verkligen bestämt, och sagt. jag vet att jag kommer komma hem till ett jobb, det gör mig jätte glad. jag vet också att jag kommer komma hem till dem jag älskar mest i hela världen. jag kommer komma hem där jag känner mig trygg och levande. jag kommer komma hem till mitt liv, där mina val och handlingar räknas, där jag känner att jag har kontroll och där jag inte känner mig hjälplös. jag har så mycket som drar mig hem. det är inte så att jag inte känner att jag inte har kontroll här, mitt liv här är helt under kontroll, men det är svårt att försöka styra något i mitt andra liv hemma här. jag får helt enkelt släppa tankarna på allt där hemma, det får sköta sig själv. jag tror det går, det gör det, men det blir tugnt för mig.

oj, vad jag talar i gåtor och i frågor.
visst är jag rolig?

måndag.

vi alla är väl lika glada när måndagen kommer? en ny vecka, börja om från början, nej usch. måndagar är inte alls min grej, tisdagar är inte heller särskillt roliga, men när kvällen kommer så vet man att onsdagen närmar sig å så fortsätter cirkeln. ikväll kan jag åtminstonde vara glad åt att tv'n visar bra program från 19;30 - what a life!

helgen spenderades med tim, vi hade det jätte trevligt! i fredags kom han hem till mig, var meningen att vi då skulle kolla på sawfilmerna, men klockan blev så mycket efter alla diskussioner. vi kan verkligen sitta och prata i timvis, det är helt galet egentligen. tim åkte hem runt tre och jag somnade vid fem efter å ha legat på America got talent. Vaknade vid elva dagen därpå slappade framför tv'n och gjorde mig iordning, sen mötte jag tim vid gäevarbukta vid fyra, vi gick å käkade, handlade lite saker sen åkte vi till hans place. han bor i ett rum som är sjukt litet, men han hade endå fixat det rätt mysigt där. vi pluggade norska i ungefär fyra timmar, sen skulle det ha blivit film, men det blev mer prat och massa bilder. sen tog jag bussen hem vid tolv för jag va så galet trött.. igår blev det tv för hela slanten. gick dock en promenad på två timmar senare, inhandlade mig lite youghurt och banan, sen blev jag liggandes hela kvällen.

mitt liv här mot hemma är verkligen helt annorlunda, hemma har man alltid folk omkring sig, man känner aldrig någon ro för att ta en dag till ingenting, varför skulle man? när det finns massa roliga saker man kan göra istället? men när jag kommer hem ska jag försöka ta med mig saker jag har lärt mig här. jag hoppas jag kan. annars hemma verkar saker och ting ha ordnat sig, för min del, jag ska tillbaka till McDonalds och jag tror det kommer bli jätte kul att få komma tillbaka till en riktigt arbetsplats, med människor omkring mig. sen att man kommer gnälla jävligt mycket då, det är en annan femma. jag hoppas att vara hemma runt den 23-24 maj. och att familjen kommer ta det bra när jag säger upp mig, och inte behandlar mig dåligt på något sätt. men tim sa det, tycker dem om mig nu, så kommer dem förstå. haha, tim är typ någonslags psykolog till mig, han har gett mig instinkt och förnuft till saker som jag aldrig sett på de förr, och det gör saker och ting lite enklare och inte alls så komplicerat. frågan är om jag kan lyssna och göra handlingar utav det med, förr har jag försökt lyssna på mitt hjärta - men hur bra har det gått egentligen? jag vet att jag inte kan lita på människor jag nyss träffat, men jag är naiv, naiv och åter igen naiv. jag vill tro det bästa i andra.. det är inget fel med det, bara det att jag blir sårad i slutändan, men ska jag bara ge upp och gå? det är svårt, men ärligt talat, jag tänker inte springa mer - aldrig!

saknar..



denna pinglan känner jag att jag skulle vilja ha vid min sida idag, jag saknar dig!

förhållande till ex.

jag kan tänka mig att ni som sitter och läser min blogg kan bli lite irriterade ibland, alltid dessa frågor och alltid dessa tankar - blir jag aldrig nöjd, kanske ni tänker. hittar alltid dessa problem, om det inte finns några. men man måste få gnälla av sig, jag måste, jag hoppas ni orkar stå ut med det lite till.

igår såg jag ett program på TVN som handlade om relationer, och jag har tänkt på det, att mitt förhållande till mina ex alltid varit bra. jag menar inte bara exrelationer, utan även vänner, klasskamrater, vänner. hum, om man nu kan kalla dessa för ex, men jag menar det som man hade förrut. även om det kan ha varit tjaffs, bråk, diskussioner och man varit totalt oense, när man brytit denna "nära" kontakt och fått distans blir det hur enkelt som helst att vara lättsam och glad gentemot varandra, rart egentligen va?

idag blir en lång dag, iallafall med tanke på min 3 timmars långa sömn inatt, ljuvligt! kommer få jobba till 01 idag - drömläge! till helgen ska de bli kul, på fredag ska jag träffa buz, inte träffat honom på en månad så det ska bli jätte roligt. på lördag förmiddag ska jag hem till tim och vi ska plugga norska i typ 5 timmar så han lär sig lite och sen blir det sawmaraton, ska bli kul. jag är så glad för att jag har tim här, annars skulle jag nog va gråtfärdig varje morgon, han är som en tjej fast i en annan förpackning, haha. det är inget elakt menat, bara positivt!


nu ska jag ordna med lite mail och samtal.

later.


jag lever!

ja, det gör jag faktiskt, men lite tid till bloggande + att just denna helgen då jag verkligen kände för att skriva i bloggen så var den på strejk, sad but thrue. jag är tillbaka i norge, med tusen tankar omkring..

känslan när du inte är tillräcklig, inte finns där är nog den jobbigaste känslan för mig. när jag är här 160 mil bort från livet där hemma och inte kan delta, visst jag finns "bara" ett telefonsamtal bort, men vad är det? jag vet att min insats kanske inte gör någon skillnad, men om jag hade fått försöka och sedan där efter fått känna om det var värt det eller inte - hade jag varit nöjd då? alla sidor har två sidor har jag nyss lärt mig, egentligen har jag väl alltid vetat det, men det är inte förrän nu det verkligen har gått in i mitt huvud att det verkligen är så. jag får höra så mycket smarta ord, smarta tankar som jag själv aldrig kanske hade tänkt, mitt tänkande är rätt destruktivt, svart på vitt som man kanske brukar säga. och jag ser oftast saker och ting som att jag MÅSTE, jag måste faktiskt ingenting - men jag vill! för dem jag älskar, min familj och mina vänner skulle jag göra allt, men hjälper det? hjälper jag? hade ett samtal i lördags natt, där jag nu kan förstå att allt inte hänger på mig, men samtidigt så känner jag också att jag vill ju, jag vill verkligen och hur ska jag kunna slitas med dessa val? för valet det måste jag ju ta själv. okej, nu tänker jag alldeles för mycket, men jag kan inte hjälpa det för att jag tror hur jag än väljer kommer det nog att kännas fel och frågan är egentligen hur ska jag tänka, och på vem? för vissa kanske svaret är enkelt, men för mig är det helt annat än enkelt. nu snurrar bara tankarna, men i dagsläget finns inget jag kan göra, försöka sova, bli frisk och ta besluten senare, men när?


jag är tillbaka till "verkligheten", omtumlande känslor, nu när jag äntligen igen börjat känna. kände innan att jag var nog rätt känslolös, närmare 40 graders feber äter sjukt mycket penicillin blir lätt att man bara tänker på sig själv, om man ens tänker (?) hade underbara veckor hemma, även om vissa kvällar blev kaos, men det behövs kryddor med, vad skulle livet vara utan dem? om allt bara skulle vara en kärlekssaga livet ut, nej herregud det går ju inte. jag kan sitta här nu och ångra, kanske skulle man bara ha varit tyst, men nej det kan jag inte heller och personerna som det berör vet det med. jag har träffat en person som får mitt hjärta ordagrant att slå små volter och gör mig alldeles varm av bara tanken på honom, det är svårt att förneka - men han finns, och jag längtar och saknar.


kanske det är fel att blotta mina tankar helt såhär öppet, och att tala i gåtor, men jag vet inte riktigt vad som är rätt eller vad som är fel, jag följer mitt hjärta och mina tankar sen får det bli som det blir. jag är en ärlig människa och jag står för det jag gör och jag tar konsekvenserna i slutet - det är jag. fråga mig inte, om du inte vill ha ett svar, för det är kanske inte svaret du vill ha, men det är det enda jag kan ge.



jag ska bli bättre på de här med bloggen -
jag lovar!

RSS 2.0